Mann i 60-årene kjørte i hasj- og pillerus

RATTRUS: En sandnesmann i 60-årene måtte møte i Jæren tingrett etter at han kjørte fra Bråstein til Sandnes påvirket av hasj og rivotril. Foto: Frode Olsen

Mannen avga en uforbeholden tilståelse da han måtte møte i retten tiltalt for en ruset kjøretur fra Bråstein til Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

TRAFIKK: Bilen sjanglet da mannen i 60-årene kjørte fra Bråstein til sentrum i august i fjor, og politibetjenten som stanset ham, oppfattet da også sjåføren som ruspåvirket. Selv mente mannen at mye av sjanglingen skyldtes at stabilisatorstaget var i dårlig stand, men han forsto samtidig at andre trafikanter kunne ha oppfattet kjøringen som farefull.

I retten tilsto mannen at han forut for kjøreturen hadde brukt hasj og rivotril. Dette ble bekreftet av sakkyndigrapporten, som slo fast at mannen hadde en ruspåvirkning tilsvarende 1,2 i promille.

Mannen har blitt domfelt fem ganger tidligere, blant annet for kjøring i påvirket tilstand og farstoverskridelse. Den siste dommen er fra 2011 og gjaldt narkotikaovertredelser. De andre dommene ligger så pass langt bak i tid at retten valgte å vektlegge disse, men at han tidligere er domfelt for narkotikaovertredelser ble vektlagt i skjerpende retning. Det samme ble det faktum at kjøreturen hans var relativ lang, og førte til flere farlige situasjoner.

I utgangspunktet kvalifiserte mannen til ubetinget fengselsstraff, men retten fant at mannen i 60-årene var i målgruppen for idømmelse av rusprogram. Mannen ble dermed dømt til betinget fengsel i 24 dager med en prøvetid på to år, på vilkår at han gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.

Mannen i 60-årene må også betale en bot på 40.000 og klare seg uten sertifikatet i to år framover.

Mannen vedtok dommen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...