Margrethe gjør sin egen drøm til virkelighet

KLAR TIL INNSATS: Margrethe Fossdal (43) står overfor nye utfordringer i 2019. Her er hun avbildet i sitt eget og familiens hjem på Lura. Foto: Frode Olsen

Margrethe Fossdal har bestemt seg for å gjøre det mange drømmer om. I 2019 legger hun om kursen totalt, men likevel mer i retning av seg selv.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NÆRING: Det å stige inn i hjemmet til Margrethe Fossdal og Knut Morten Stokka på Lura, er som å spasere rett inn i en virtuell interiørkatalog. Svært lite, om ingenting, er overlatt til tilfeldighetene. Innredningen er ikke pompøs eller overdådig, men sammensetningen og detaljene er skapt av en kvinne som i alle år har båret på et uforløst talent.

Nå tar hun steget fra å være ansatt i Håholen barnehage til å satse fullt og helt på sin egen bedrift; Maggie Boligstyling.

– Det å gjøre så store omveltninger har selvsagt ikke vært en følelsesløs prosess. Under oppsigelsestiden i barnehagen tenkte jeg mange ganger på om jeg virkelig gjør det rette. Jeg trivdes på mange måter veldig godt i Håholen, med gode kolleger og fine opplevelser. Det var likevel noe inni meg som førte til at jeg tok beslutningen. Min egen kreativitet var i ferd med å dø ut, noe jeg ikke ønsket skulle skje, sier Margrethe Fossdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORVENTNINGSFULL: Margrethe Fossdal har allerede fått sitt første oppdrag. Den første veiledningsjobben vil skje i Klepp kommune på nyåret. Foto: Frode Olsen

Et øye for detaljer

Nå får hun dyrke sin iboende interesse for det kunstneriske og estetiske. Helt siden hun som liten jente plukket blomster og laget dekorative oppsatser, har gleden over detaljer og interiør vært til stede. I sitt eget liv har hun pusset opp og dekorert tre egne hjem, og stiller seg alltid til rådighet når venner og andre trenger råd.

– Jeg har alltid hatt et godt øye for detaljer. I tillegg er jeg kreativ på områder hvor andre kan stå fast, eller hvor mennesker kanskje ikke har de samme interessene, eller ikke ser samme løsninger. Jeg elsker å skape nye inntrykk, forteller hun.

Inspirerte seg selv

Høsten 2018 har Margrethe Fossdal brukt til en aldri så liten signingsferd. Hun har besøkt meglere og andre hun kan spille på lag med i boligbransjen. Målsetningen er å skulle bli en ressurs for dem som står overfor et boligsalg, eller som veileder til dem som søker en forandringer i sitt eget hjem når det kommer til innredning og uttrykk.

– For meg, som i mange år var alenemor, var mitt eget hjem et sted jeg oppholdt meg mye. Det ble litt min hobby å sørge for at vi hadde det fint rundt oss. Høsten 2016 bestemte jeg meg for å selge huset mitt på Trones, og jeg brukte en god del tid i forberedelsene. Først utendørs, før jeg dekorerte huset innvendig. Da huset ble lagt ut for salg i januar 2017, ble det solgt 300.000 kroner over takst på første visningsdag. Jeg er overbevist om at detaljene var avgjørende, sier hun.

Trenger ikke alltid nytt

Ifølge «Maggie», er prisen på møbler og annet interiør ikke avgjørende når det kommer til sluttproduktet.

– Mitt mål er at folk skal kunne se løsninger ved å bruke det de allerede har. Drømmen er jo at jeg kan slippe løs min kunstneriske frihet, og at jeg ved bruk av få midler kan gjøre en forandring som gjør at folk får mer igjen for stedene de skal selge. Det handler mer om å få fram sjelen i hjemmet, sammenlignet med det å skulle investere i mange nye eiendeler. Der mener jeg å kunne utgjøre en forskjell. Jeg gir mer enn gjerne også veiledning til den eldre generasjonen. Jeg håper virkelig å kunne jobbe på tvers av alle aldersgrupper, sier 43-åringen.

Fikk drill til jul

Margrethe Fossdal er heller ikke redd for å ta på seg selve kroppsarbeidet som eventuelt kreves, eller deler av den, hvis kundene ønsker.

– Jeg er litt sånn «handywoman», hvis det er noe som heter det. Til jul fikk jeg en kraftfull elektrisk drill av mannen min. Støtten jeg har fra ham er uvurderlig. Jeg hadde nok ikke tatt sjansen på denne endringen om jeg var helt alene, sier Fossdal.

Livet smiler på alle måter til kvinnen på Lura. Etter noen år som alenemor til tre barn, var det på en av de oppmuntrende turene til Ikea at hun traff sin nye ektemann.

– Jeg kjente Knut Morten litt fra tidligere. Han hadde sørgelig mistet sin kone i sykdom, og spurte meg om jeg en gang i framtiden kunne tenke meg å bli med på en middag. Slik ble det, og vi giftet oss faktisk på toppen av Dalsnuten i 2017, forteller hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...