Marie og Tor synger julen inn for tiende gang

Klingende juletoner: Tor og Marie Kvammen har samlet sine julefavoritter og laget sin egen plate. Sangene spilles live under ekteparets førjulskonserter.

Nok en gang inviterer ekteparet Marie og Tor Kvammen til julekonsert i Sandnes kulturhus, men allerede i kveld kan de oppleves i Sviland kapell. Jubileumsåret markerer de ved å presentere sin ferske duettplate fra scenekanten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Det er de som spør om det blir julekonsert i år også, og det blir det, forsikrer Tor Kvammen.

Julekonsert med Marie og Tor Kvammen har nemlig blitt en førjulstradisjon på Sandnes kulturhus. Konserten har blitt arrangert hvert år siden 2007.

12. desember blir tiende gangen ekteparet synger julen inn i Sandnes.

– Vi gleder oss veldig. Publikum har gitt oss så mange gode tilbakemeldinger i løpet av disse årene. Det er de som holder tradisjonen gående, sier Marie.

Nå har paret planene klare for hvordan de skal markere tiårsjubileet.

Markerer med duettplate

10. november gav Marie og Tor ut platen «Juleklang», som er en samling av parets mange kjente og ukjente julefavoritter oversatt til norsk. Under julekonserten skal disse sangene presenteres live med stort band i ryggen for aller første gang.

– Det er også første gang vi lager plate sammen, så det blir spennende å presentere sangene for publikum. Det har tatt tid å finne uttrykket vårt, men i løpet av årene har vi funnet «lyden av Marie og Tor». Nå er vi spent på responsen, sier Tor.

For paret er i utgangspunktet soloartister på hver sin front, men etter gjentatte julekonserter og forespørsler om sammenslåing, har paret funnet tonen i musikkstudioet. Nå håper de at «Juleklang» kan bli en plate som spilles i norske hjem i mange år fremover.
Uavhengig at platesuksessen forblir de imidlertid soloartister også i framtiden.

Voksende julekonsert

Men tradisjonen tro fortsetter de to artistene å danne lag hver førjulstid i Sandnes. Det har de gjort helt siden de holdt den første julekonserten på Sandnes Brygge.

Siden den tid har julekonserten utviklet seg stort.

– Med fulle hus føltes det som en stuekonsert på Sandnes Brygge. Det var veldig koselig, men vi vokste ut av lokalet etter hvert, forteller Marie.

Derfor inntok de den lille salen på Sandnes kulturhus før de tok steget videre til storsalen i samme bygg. Nå holder de konsert i storsalen, som rommer 660 publikummere, for femte gang.

– Det har vært en fin utvikling disse ti årene. Jeg føler vi har vokst i takt med publikumsmassen, og vi er veldig fornøyd med de stegene vi har tatt sammen. Det har vært fulle saler hver gang vi har holdt julekonsert, så man kan vel si at også det har blitt en tradisjon, sier Tor smilende, før Marie banker i bordet.

For paret tar ikke publikumssuksessen for gitt, men de håper så klart at den fortsetter også denne førjulstiden.

Vil skape julestemning

Fra scenekanten, med bandet sitt i ryggen, har Marie og Tor planer om å gjenskape lydbildet fra den nye platen. Trolig foran en fullsatt sal.

– Salget går godt så langt. Vi håper på stort publikumsoppmøte, og at samtlige sitter igjen med skikkelig julestemning og fred i sinnet. Vi er jo begge veldig glad i stemningsfull musikk med nerve, og vi har utrolig flinke musikere med oss i bandet, så vi håper å kunne gjøre inntrykk på publikum, sier Tor.

PS! Tor og Marie Kvammen holder flere julekonserter denne førjulstiden. Lørdag kveld inntar de Sviland kapell. På denne konserten får de musikalsk følge av skolekoret på Sviland skole.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...