Marius innfridde eget favorittstempel

Rundt 800 syklister kunne juble for deltakelse i det 10. Tour de Bogafjell. Marius Skjæveland har stått trofast på startstreken hver eneste gang.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2018 kl 13:11

Aller lengst fremme i køen av ivrige syklister sto Marius Skjæveland og trippet. Proppfull av erfaring kikket han rundt seg og hilste pent på de andre deltakerne.

– Jeg er nok storfavoritt i dag, smiler Skjæveland få sekunder før start.

Marius forteller at han har litt treningsgrunnlag i kroppen. Utstyret er det heller ikke noe å utsette på.

– Jeg trener litt spinning på Jærhagen av og til. Dette er min tredje sykkel siden oppstarten i 2008. Trikset er å gå litt rolig ut, før jeg bruker kreftene i bakken opp mot Bråstein. Det er ganske så bratt og tung, sier jubilanten.

Tour de Bogafjell startet opprinnelig som et FAU-arrangement for Byggeland skole. Da Bogafjell sykleklubb startet opp for åtte år siden, adopterte de løpet til klubben.

I 2017 stilte 938 deltakkere opp. Før start var årets deltakere ikke talt opp, men arrangøren antar rundt 800 påmeldte i 2018.

Marius Skjæveland fikk naturlig nok knallhard konkurranse, men Tour de Bogafjell handler om alt annet enn å komme først til mål. Det er en festdag for familier i området, og for dem som ønsker å komme på besøk for sosialt samvær.

Sammen med Skjæveland på startstreken, sto også tre søsken i kategorien tripp trapp tresko. Marielle (4), Ida Madeleine (6) og Kjerstine Honnemyr (8) var spente.

– Det er ikke så lenge siden Marielle (4) sluttet med støttehjul, men det kommer til å gå bra, sier storesøster Kjerstine.

– Jeg sjangler litt av og til, smiler Marielle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTEN STØTTEHJUL: Kjerstine (nr 296) holdt er ekstra øye med sin søster Marielle (nr 298) som nettopp har lært å sykle alene. Til høyre (nr 297) står Ida Madeleine Honnemyr. Foto: Frode Olsen

Søskenparet Henrik og Ella Eikemo-Lilledal gledet seg også veldig. Med proft utstyr levde de virkelig opp til navnet Tour de Bogafjell. Det ble nok trolig varmt inni jakken til mamma, som skulle sykle ved siden av dem. Hvis hun i det hele tatt klarte å holde følge da.

KLARE: Henrik og Ella Eikemo-Lilledal så ut som profesjonelle syklister, og mamma til høyre i rød jakke fikk det tøft med å holde følge. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...