Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Martin fra Sandnes tar med seg 52 rogalendinger til Utøya

LEDER: AUF i Rogaland med sandnesgauken Martin Bjørnson i spissen, ser frem til fire dager på Utøya. Foto: Privat

Sandnesgauk og nyslått leder av AUF i Rogaland, Martin Bjørnson leder en stor delegasjon som denne uken setter kursen for Utøya.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2017 kl 09:06

POLITISK SOMMERLEIR: – I år er vi en gjeng på 53 medlemmer som reiser for å delta på leiren, og vi gleder oss til politiske diskusjoner, å treffe nye og gamle kjente fra hele landet og tøffe dueller på fotball- og volleyballbanen, sier Martin Bjørnson i en pressemelding.

Årets sommerleir går av stabelen fra onsdag til søndag denne uken. På leirprogrammet står besøk fra både Jonas Gahr Støre, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, Hadia Tajik, Trond Giske, LO-leder Hans Christian Gabrielsen og komikerne Sofie Frøysaa, Jonis Josef og Henrik Fladseth for å nevne noen.

Lader opp til valgkampen

– Programmet er veldig bra i år. Det blir mange spennende, morsomme og interessante taler, innledninger og politiske og praktiske verksteder alle dagene, så jeg tror ikke vi kommer til å kjede oss ett sekund i løpet av sommerleiren, sier Oscar Tjåland, leder for Sandnes og Gjesdal AUF.

Høstens stortingsvalg er naturligvis en sentral del av årets sommerleir, og Tjåland ser frem til å kickstarte valgkampen skikkelig på Utøya.

– Flere av medlemmene som skal være med på AUF-leiren får sitt første møte med «sommerens vakreste eventyr» i år, sier han.

Plastaksjon

Hvert år har fylkene en politisk aksjon som skal sette et politisk tema på dagsordenen til Arbeiderpartiet. I år samarbeider Rogaland-gjengen med Hordaland-delegasjonen om en plastaksjon. AUF i Rogaland fikk på Rogaland Arbeiderparti sitt årsmøte gjennomslag for sin politikk på reguleringen av plast og mikroplast. Dette ble inspirert av Sotra-hvalen som ble funnet i Hordaland med 30 plastposer i magen. Dette er et tema som de lokale AUF-erne håper å få gjennomslag for som nasjonal politikk etter Utøya og stortingsvalget.

– Det er nok mange som har sommerfugler i magen når de tenker på hvordan det kommer til å bli å være en del av Norges største og viktigste politiske verksted, treffe AUF-ere fra hele landet og folk fra de internasjonale søsterorganisasjonene våre og få mange nye venner. Og selvfølgelig skal vi vinne både fotball- og volleyballturneringen i år, avslutter Martin Bjørnson.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...