Sandnesposten A/S

Masiv Bygg og Øster Hus garanterer for Sandnes Ulf

STADION: Sandnesposten kjenner til at det er hovedentreprenør Masiv Bygg AS og Øster Hus som hjelper Sandnes Ulf. Foto: Plank Arkitekter

Det er hovedentreprenør Masiv Bygg AS og samarbeidspartner Øster Hus som garanterer for 15 millioner kroner i stadionprosjektet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2018 kl 13:57

Dette bekrefter ordfører Stanley Wirak (Ap).

Formannskapet i Sandnes kommune er kalt inn til et ekstraordinært møte tirsdag. Der skal de vurdere om garantien på 15 millioner kroner er god nok til at kommunen si ja til byggestart. Både Stanley Wirak (Ap) og varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) stiller seg positive til at dette innebærer at klubben har tilstrekkelig med vilkår før byggestarten kan begynne.

Alt taler dermed for at garantiene fra Masiv og Øster Hus vil utgjøre tungen på vektskålen.

Det positive vedtaket som kommer skjer med andre ord på tross av administrasjonens anbefaling, og på tvers at tidligere vedtak fattet i bystyremøter. I sakspapirene redegjør kommunaldirektør Leif Aarthun Ims for den sisten tilnærmingen som skal diskuteres.

– Sandnes Ulf har fått en skriftlig privat selvskyldnergaranti på 15 millioner som dekker det gjenstående beløpet i finansieringsplanen av 16.03.2018. Garantistene er to lokale konserner i fellesskap. Selvskyldnergarantien er gitt med utløpsfrist seks måneder etter midlertidig brukstillatelse foreligger. Videre har garantistene i tilleggsavtalen et vilkår som gir mulig rett til å konvertere hele eller deler av utestående beløp til aksjer i Sandnes Ulf Arena AS med opsjon på innløsning, sier Aathun Ims på vegne av administrasjonen.

I en tilleggsavtale til garantien er det nærmere fastsatt hvordan garantien kan håndteres med henhold til omgjøring til lån og aksjer.

– Rådmannen har gitt selskapet kommentarer på dette. Etter ny forhandling har selskapet 22.03.18 oppnådd en ekstra skriftlig bekreftelse fra garantistene som svarer på flere av disse. Av bekreftelsen fremgår det at ved en eventuell omdanning av garantien skal det gjøres på en slik måte at posisjonen for spillemidler ikke endres og at eventuelle lånevilkår ikke setter selskapet i risiko for insolvens. I møtet 23.03.2018 fremholdt rådmannen at det fortsatt kan være økonomisk risiko knyttet til garantien, dersom det kommer til at den omdannes til lån. Eksempelvis er nedbetalingstid for et eventuelt omgjort lån i og prioritet for et slikt lån ikke er fastsatt. Sandnes Ulf Arena fremholder i sitt svar av 26.03.2018 at for å kunne gi Masiv et bekreftende svar til stålentreprisen og dens vedståelsesfrist som utgår om få dager, bes om kommunens aksept på den private selvskyldergarantien som er gitt selskapet på kr 15 mill, skriver administrasjonen.

I sitt forslag til vedtak anbefaler ikke administrasjonen løsningen som mest trolig blir vedtatt på formannskapsmøtet tirsdag.

– Med hjemmel i bystyrets tre vedtak fra 16.10.2017, 11.12.2017 og 12.03.2018 bekreftes det at kommunen vil aktivere sine avtaler med Sandnes Ulf Arena AS, forutsatt at utstående avtaler kommer på plass i oppdatert og signert form og i samsvar med de vilkår som oppfyller bystyrets hovedvedtak av 16.10.2017 og 12.03.2018, lyder innstillingen.

Den blir etter alt å dømme ikke fulgt av formannskapet.

Sandnesposten har forsøkt å få en kommentar fra Magne Svendsen i Masiv Bygg AS tirsdag, uten å lykkes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...