Sandnesposten A/S

Maskinentreprenør må ut med femsifret beløp til misfornøyd kunde

OMKOSTNINGER: Forbrukertvistutvalget fant at en maskinentreprenør måtte betale 59.000 kroner til en tidligere kunde. Entreprenøren var ikke enig, og tok saken til Jæren tingrett. Nå må han ut med ytterligere 18.000 kroner i saksomkostninger. Foto: Frode M. Gjerald

Enkeltmannsforetaket ble leid inn for å legge nye drensrør rundt boligen. Et år senere kom det fremdeles fukt inn i kjelleren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

HÅNDVERK: Boligeieren kontaktet takstmann da drensrørene rundt boligen ikke gjorde jobben de var ment å gjøre. Rapporten konkluderte med at to av drensrørene lå for høyt i terrenget, og at dette sannsynligvis var årsaken til fuktproblemet i kjelleren.

Dermed ble en ny entreprenør engasjert til å legge drensrør på nytt. Under arbeidet kom det fram at også de to siste rørene lå for høyt. Dermed sendte huseieren en ny klage til Forbrukerrådet, men partene ble ikke enige, og saken gikk dermed videre til Forbrukertvistutvalget som konkluderte med at maskinentreprenøren måtte betale 59.472 kroner i erstatning til huseieren. Dette skulle gå til å dekke utgiftene med å få de to siste rørene lagt på nytt, samt det det kostet å få utarbeidet en takstrapport.

Maskinentreprenøren var ikke enig i dette, og tok ut stevning i Jæren tingrett. Stridens kjerne var om et drensrør burde legges 20 centimeter under gulvhøyde, målt fra toppen eller bunnen av drensrøret. Retten falt ned på sistnevnte, og dømte dermed i favør av huseieren.

Dermed blir Forbrukertvistutvalgets vedtak stående. I tillegg må entreprenøren betale huseieren 18.368 kroner innen to uker etter at dommen har blitt forkynt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...