Matic gleder seg til å møte gamle kjente

MØTER GAMLE KJENTE: Mario Matic spilte i Sandnes HK for tre år siden. Nå møter han igjen gamle kjente.

Fyllingens Mario Matic føler seg trygg på seier mot sin 
tidligere klubb Sandnes HK, til tross for at bergenslaget har kommet dårlig i gang med sesongen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Fyllingen er kanskje det laget i Eliteserien som Sandnes kjenner best. De spilte mot dem i cupen i fjor og har spilt to treningskamper mot dem i år.

Det er ikke mer enn to uker siden Sandnes spilte borte mot Fyllingen og tapte 17–25. Resultatet skal etter rapportene lyve litt, da Sandnes lenge holdt følge med bergenslaget. Også i Skjærgårdslekene for en måned siden møttes lagene. Den gangen ble det 22–30-tap.

Fyllingens beste

Den tidligere lyseblå yndlingen, Mario Matic, ser fram til å spille en betydningsfull kamp mot gamle kjente.

– Jeg gleder meg. Det blir gøy, sier Matic før morgendagens møte i Framhallen.

Playmakeren ble kåret til Fyllingens beste spiller i serieåpningen, men det hjalp lite på humøret, for Fyllingen var sjanseløse mot Drammen.

– Vi burde tapt med flere mål. Vi fikk rett og slett grisebank. Samtidig så er nok Drammen ett av de beste lagene i Norge, men vi har ikke startet veldig bra. Vi hadde 23 tekniske feil mot dem og det er veldig svakt, erkjenner Matic.

Tap ga selvtillit

Den han kanskje gleder seg mest til å møte er Eivind Gade, som han har spilt sammen med i en årrekke, både på junior- og seniornivå.

– Som forsvarsspiller tar han nivået i Eliteserien uten problem. Det blir tøft å møte ham igjen, sier Matic.

En annen Matic får et gjensyn med er keeper Simen Murvold Stava.

– Mario er en veldig god spiller som egentlig ikke har noen svakheter. Det blir viktig at vi står flatt på ham og ikke gir ham noen åpninger, for da straffer han oss fort. Han er ekstremt smart og har etter hvert fått mye erfaring, sier Stava, som tror at Matics tidligere rykte som «humørspiller» er noe han har vokst fra seg.

– Jeg tror ikke det nytter å fyre ham opp og få ham ut av kampen lenger. Det er heller ikke noe vi kommer til å prøve på. Vi skal spille vårt spill og prøve å vinne på vår måte, insisterer Stava, som hadde et godt innhopp mellom stengene mot Bækkelaget.

Selv om det ble et klart tap i serieåpningen mot fjorårets sølvvinner, tror Stava at den kampen ga spillerne enda mer selvtillit før kampen mot Fyllingen.

– Som lag følte vi nok at vi hadde bedre heng på Bækkelaget enn vi hadde trodd på forhånd. Det gir selvtillit, så vi reiser til Bergen med god tro på poeng. Vi må bare gi hundre prosent, for det er langt fra noen umulig oppgave.

HAR TROEN: Simen Murvold Stava tror SHK har gode muligheter til å ta sine første poeng i Eliteserien i morgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...