Starter opp etter påske: Maxi bygger ut med 3200 kvadratmeter

NYE MAXI: Slik vil Maxi Sandnes bli seende ut etter utvidelsene. Påbygget vil være i den nordlige delen av senteret. Foto: Privat

Maxi Sandnes utvider med 3200 kvadratmeter på 
baksiden av senteret. Nyåpningen blir neste år.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NÆRING: – Vi satser på at alt vil være fullt ferdig høsten 2018. For oss blir dette et kjempeløft som vil styrke oss ytterligere og vi ser frem til å få alt på plass, sier senterleder Magnhild Egeland ved Maxi Sandnes.

To etasjer

De kommende utvidelsene blir på baksiden av kjøpesenteret. I alt er det snakk om to etasjer, som hver blir på 1600 kvadratmeter. I første etasje er det planlagt to større butikker, mens andre etasje i nybygget skal være forbeholdt et treningssenter og annen virksomhet knyttet opp til helse og velvære. Utbyggingen skulle egentlig startet før jul i fjor, men ble utsatt med bakgrunn i at senteret ville vente til de fått på plass alle leietakerne.

– Alle leietagerne er ikke på plass ennå, men etter nye vurderinger finner vi ingen grunn til å vente med byggingen. Det er stor pågang av folk som vil inn og vi regner med å få alle på plass i god tid før åpningen, sier Egeland.

Boliger

I tillegg til utvidelsen av selve senteret har Maxi Sandnes også planer om å bygge nye boliger bak senteret. De totale investeringskostnadene for både senterutvidelse og boliger er estimert til 240 millioner kroner, men boligplanene er ennå på vent.

– Nå satser vi først på å få utvidet senteret. Boligene er ikke droppet, men dette er ikke noe som haster og vi vil avvente markedet litt før vi setter i gang med denne byggingen, sier Egeland.

Første på plass

Den første leietakeren i den nye delen av senteret er imidlertid allerede på plass. Fra 1. januar neste år vil treningsstudioet Trimeriet ta plass i andre etasje. Med i alt 850 kvadratmeter og vindus til disposisjon, håper sandnesgauken Kenneth Paulsen å trekke kunder i en tid da flere treningssentre sliter.

– Jeg driver et liknende senter i Stavanger og har i tillegg den fordelen at jeg er fra Sandnes. Jeg er oppvokst like i nærheten av sentret og har tidligere drevet mye med trening i Sandnes, så jeg vet godt hva jeg går til. Jeg kjenner markedet og behovet, sier han og fortsetter:

– Med rimelige priser, døgnåpent og mindre kostnader i forhold til drift har jeg tro på at vi skal klare oss godt i konkurransen. Det er jo heller ingen ulempe å være plassert på et veldrevet senter som Maxi Sandnes.

Ifølge Egeland jobbes det nå også aktivt med å få de to butikkene i første etasje på plass. Egeland vil ha aktører som går godt inn i senterets profil som hverdagssenter.

– Vi er i dialog med kjente aktører uten at det er skrevet under noe ennå, men jeg kan gå så langt som til å si at det dreier seg om større kjedebutikker, sier Egeland.

Mindre parkering

Utvidelsen av senteret medfører at det forsvinner parkeringsplasser, men dette bekymrer ikke Egeland.

– Vi har i dag 430 parkeringsplasser og dette dreier seg om den delen av parkeringsanlegget som er minst attraktivt. Det er god sirkulasjon av parkeringsplasser og det sjeldent at vi opplever at folk ikke får plass. Masse gratis parkeringsplasser har vært med på å løfte senteret og dette er noe vi ikke kommer til å fire på, sier hun.

Rekordomsetning

Maxi Sandnes satte hadde i fjor en omsetning på 508 millioner kroner. Bruker man sammenliknbare tall var dette en oppgang på over tre prosent. Under julehandelen fra 21. november til og med 24. desember var oppgangen på 4,3 prosent målt med sammenliknbare tall. Fjorårets tall var også senterets beste tall noensinne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...