– MDG vil redde Midtøsten med bilfritt Jerusalem

Johan Golden harselerte i standup-show

I FORM: Johan Golden tullet med alt og alle i Sandnes kunst- og kulturhus lørdag kveld. Foto: Frode Olsen

Det var få menneskegrupper som slapp unna da Johan Golden holdt det gående i halvannen time lørdag kveld. TV- og radiokjendisen tullet med alt fra statsministeren, til en kamerat med utlagt tarm.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2018 kl 08:32

SANDNES KULTURHUS: Johan Golden har et så vinnende vesen at han slipper unna med de mange alvorlige temaene han berører i sitt standupshow. Trond Giske, Frp og Høyre fikk så hatten passet, og latteren ljomet i kulturhuset. Miljøpartiet De Grønne slapp heller ikke unna.

– Hele verden er opptatt av miljøproblematikk, men kun drøye tre prosent av Norges befolkning stemte MDG ved sist valg. Det kan jo ha med at de fremstår som noe snevre i sin politikk. MDG har én løsning på alle verdensproblemer, og det er sykkel! De tror det meste kan løses med sykkel. Og hvis ikke det går, så hoster de opp et annet miljøvennlig tiltak. De tror de kan løse konflikten i Midtøsten gjennom å innføre et bilfritt Jerusalem. Jeg er sikker på at de vil innføre elektriske padlebåter for å få bukt på flyktningeutfordringene i Middelhavet, tuller Golden.

Spørsmål til salen

Komikeren testet også Sandnes-publikummet med spørsmål til salen.

– Er det en menneskerett å adoptere barn, spurte Golden?

Han fikk ja til svar fra publikum.

– Nei, sier Golden. Det kommer nemlig an på hvem som spør om adopsjon.

Komikeren presenterte en rekke eksempler fra en selvlaget plansje på hvor selektive og lite konsekvente vi er.

– Et sunt ektepar sent i 20-årene hvor begge er i jobb er for de fleste helt greit. Ja-kurven synker litt når det snakk om to homofile kvinner som søker. Den synker enda lavere når vi skal vurdere om det er ok at to homofile menn ønsker å adoptere. For ikke å snakke om en singel mann! Hvis vi er for adopsjon og sier A – så må vi også si B. Det må jo gjelde for alle. Vi må jo synes det er like greit enten det er snakk om Kristian Kjelling, eller Kristian Valen, smiler Golden.

Selvironi

Johan Golden glemte på ingen måte seg selv, for det er jo selvironien som er ett av komikerens sterkeste våpen. På en morsom måte fortalte han om opplevelser fra barndommen, og alle de rareste sammentreffene som hadde oppstått gjennom det å være mørkhudet.

– Nå er jeg jo knapt nok beige nok til å kalle meg neger, men i oppveksten var det annerledes. Jeg var vill av begeistring da min mor fortalte meg at vi skulle kjøpe ny bil. Men vet dere hva? Hun kjøpte en brun Opel Rekord. Dritbrun i fargen. Dere kan jo tenke dere hvordan det så ut med meg inni. Jeg ble på en måte driten inne i driten. Kameratene mine laget fiselyder hver gang jeg åpnet døren, sier Golden.

Komikeren er for adopsjon, men mente det er på tide at nordmenn prioriterer brasilianske gutter for å få opp nivået på fotballen i landet.

– Enten det eller så bør det innføres salg av alkohol på fotballbanene. Oppgjør som FK Haugesund–Odd trenger pils. Det hører liksom sammen, fleiper Golden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...