– Langgata må være nerven i handelsbyen

– Det som preger Langgata er det mangfold man finner av spesialbutikker, gjerne en del nisjebutikker, kombinert med servicetilbud og restauranter, skriver Wenche Meinich-Bache (Frp) i dette leserbrevet. Foto: Andreas Kydland

– Langgata er stedet som skaper et mangfoldig sentrum, skriver Wenche Meinich-Bache (Frp) i dette leserbrevet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.07.2017 kl 09:17

Sandnes er en kommune i rivende utvikling. Dette ser vi gjennom mange tiltak som iverksettes. Ett av tiltakene er den oppgradering og fornyelsen som gjennomføres i sentrum, med oppgradering av Langgata, nye butikker og konsept og en satsing som kommer til å gjøre dette til en attraktiv del av byen – en handelsby.

Etter en periode hvor det har syntes som mange lokaler har vært ledige i sentrum og hvor et omfattende restaureringsarbeid både av bygninger og ikke minst Gadå selv har gjort sentrumsaktiviteten utfordrende, ser man nå lysning i dette. I tillegg kunne Sandnes Sentrum og Sandnesposten nylig fortelle at selv under arbeidet i Langgata ble det flere nyetableringer her. Dette vitner om forretningslivets tro på Langgata og Sandnes sentrum som en viktig del av Handelsbyen Sandnes.

Det som preger Langgata er det mangfold man finner av spesialbutikker, gjerne en del nisjebutikker, kombinert med servicetilbud og restauranter. De store kjøpesentra finner man utenfor sentrum, med unntak av Vågen som med rette må kalles et senter samt Maxisenteret som må betraktes som sentrumsnært. Til tross for dette tilbudet er Langgata det som må bli nerven i Handelsbyen Sandnes og stedet som skaper et mangfoldig sentrum.

En viktig aktør i arbeidet med å gjøre sentrum attraktivt, er Sandnes Sentrum AS. Denne sammenslutningen koordinerer aktiviteter, tilrettelegger aktiviteter og er med på å binde sentrum sammen. De er kort sagt med på å gi byen sin identitet.

Sandnes Sentrum AS jobber hver dag for å markedsføre byen Sandnes og sette den på kartet. Det være seg egne aktiviteter eller aktiviteter som andre setter i gang (Kulturhuset, Vitenfabrikken, lag og foreninger etc.) og som markedsføres som viktig for Handelsbyen.

For å anskueliggjøre noe av aktivitetene som bidrar til mangfoldet kan nevnes en rekke aktiviteter som Sandnes Sentrum har gjennomført, så som

  • 100-kroners ugå
  • Vårfest
  • Sandnes Fashion
  • Kremmermarkedet
  • Byfest under Tour des Fjords
  • Sandnesuken
  • Eventyruken

Mye av denne aktiviteten har
virkelig bidratt til å sette Sandnes på kartet, skape god omtale og gitt regionale ringvirkninger.

Aktivitetene – og tilbudene rundt disse – viser at Sandnes som Handelsby tar vare på alle målgrupper, fra de unge til de eldre. Dette er svært positivt og viser at byen og sentrum virkelig vil noe.

Det er disse aktivitetene og tilbudene som er med på å skape byens identitet. De bevisstgjør både byens egne innbyggere og regionen for øvrig hva Sandnes er, har og vil bli – en fremtredende Handelsby med mangfold og sjel.

Det er også klart at den videre byutviklingen må ta høyde for tilgang til sentrum, tilgang på parkering og at man – i tillegg til det mangfold av tilbud man finner – må ha en flott ramme og lett tilgang mellom de forskjellige områdene i sentrum.

Dette, i tillegg til videre stimulering av det handelsmessige mangfold, vil være med på ytterligere å styrke Sandnes som en mangfoldig handelsby og medvirke til økt bruk av byen vår.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...