Merete Hodne truer Thor Magne Seland med advokat

MUNNHUGGERI: Merete Hodne (i midten) skriver at hun har sendt Facebook-debatten med Thor Magne Seland (H) til sin advokat. Foto: Frode Olsen

Rundt 22. juli delte Merete Hodne et innlegg på sin offentlige Facebook-profil som oppfordret til likvidering av politikere og journalister. Da tok Thor Magne Seland (H) til motmæle.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2018 kl 00:19

Thor Mange Seland blir på sin offentlige Facebook-side kalt for en mobber av Merete Hodne. Kvinnen som gikk til rettssak mot Løgnaslaget, truer også Thor Magne Seland med rettslig etterspill.

– Du er en mobber. Jeg har sendt dette til advokaten min, skriver Hodne til Seland.

Gruppelederen i Høyre tok tak i at Merete Hodne rundt datoen for terroren på Utøya og i Regjeringskvartalet for syv år siden, hadde delt et innlegg på sin Facebook-profil skrevet av en mann med navn Norulv Øvrebotten. Seland delte Merete Hodnes innlegg med sine venner til følgende kommentar.

«22.juli er en dato som alltid vil være spesiell. La oss ikke glemme. Boken «En av oss» bør leses av alle. Det er bare trist å lese kommentarer på enkelte Facebook-sider. Har lagt ved en av de jeg synes bør fram i lyset. At disse menneskene hater så sterkt og oppfordrer til «å bli kvitt journalister og politikere» er bare skremmende. La oss få lyset på og håpe trollene sprekker. I dag er det ett sted jeg skulle vært. Og tankene mine går dit. Simonstua. Til alle ofre og pårørende: Vi vil aldri glemme, skriver Seland».

Da startet det som må kunne gå under betegnelsen munnhuggeri.

– Jeg har da ikke gjort noe annet enn å bruke ytringsfriheten til å dele et offentlig innlegg med en kommentar. Som er stort sett det de fleste aviser i dag har fokus på. Alt som sies og skrives uten at noen tar til motmæle. Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv, skriver Seland.

– Du er en mobber. Det er ikke greit og det kan få konsekvenser, svarer Hodne.

– Dersom du har delt dette fordi du er uenig med innholdet så er det bare å si det da. Mitt poeng er at vi skroller alt for lett forbi ytringer uten å si «nei, nå får det være nok!». Det blir alt for mye lik og del, skriver Seland.

– Jeg mener selvsagt ikke at en skal drepe noen, men det er på tide at de ansvarlige må stå til ansvar. Mobbing av enkeltmennesker er ikke greit, svarer Hodne.

– Men ved å dele denne ytringen blir den jo legitimert av deg? Selv om du (heldigvis...😳) mener en ikke skal drepe noen.... I rest my case, skriver Seland tilbake.

– Den er drøy ja. Men jeg er overbevist om at EN mann ikke kan stå bak dette grusomme. Det er HELT klart umulig, skriver Hodne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KOMPLIMENT: Thor Magne Seland er rystet over at Merete Hodne kan dele et Facebook-innlegg med et slikt innhold. Hodne kaller Seland for en mobber og truer med advokat. Foto: Frode Olsen

Etter hvert er det mange mennesker som deltar i debatten dem mellom. Der i blant Frp-politiker, Henny M Mauritzen, som undrer seg over hvorfor Thor Magne Seland har dratt Merete Hodnes innlegg i diskusjonene. Heidi Bjerga fra SV er også en aktiv meningsytrer.

Sandnesposten har vært i kontakt med Merete Hodne for å spørre om hun ønsker å kommentere debatten og truslene om rettslig etterspill.

– Jeg lar min advoktat ta seg av kommentarer, skriver Hodne i en sms til Sandnesposten.

Thor Magne Seland sier at han på ingen måte er en mobber, men at han delte innlegget fra Hodnes profil som et eksempel.

– Det at jeg deler hennes innlegg med en slik kommentar må hun tåle. Innholdet i den ytringen hun delte er å gå alt for langt. I tillegg er det påtakelig at hun deler et slikt innholdt rundt datoen for en av Norges største nasjonale tragedier. Nok er nok, og jeg kommer til å gi beskjed og gjøre folk oppmerksomme på hva de deler av slikt innhold. Det har jeg faktisk også gjort på private meldinger til mine venner. Jeg er overhodet ikke bekymret for en anmeldelse fra Hodne. Jeg vil faktisk ta det som et kompliment, sier Seland.

De som ønsker kan lese debatten på Thor Magne Selands offentlige Facebook-profil.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...