«Messias» fylte opp Gand kirke

SOLID: Gand kirkekor var i storform søndag kveld. Foto: Frode Olsen

Allerede i august startet Gand kirkekor forberedelsene til fremføringen av det verdenskjente verket, Messias. Både koret, solister og Sandnes symfoniorkester kunne glede seg over full kirke.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2016 kl 07:47

Det var spente kormedlemmer som inntok Gand kirke søndag kveld. Der fremførte de Händels mesterverk, «Messias». Det var ikke hvem som helst koret skulle finne tonen med.

Fire profesjonelle solister og Sandnes symfoniorkester gjorde sitt til at kirken ble fylt til siste sete. Korets formann, Janne Myrland, sier medlemmene har brukt tid på å øve inn sangene.

– Vi startet faktisk så smått allerede i august. Istedenfor intensive øvinger helt mot tampen, så har vi vært innom verket innimellom alt det andre vi til en hver tid er med på, sier Myrland.

Hun forteller at øvingen og fremførelsen av «Messias» alltid er forbundet med glede.

– Denne musikken er jo så flott og mektig. Man blir dratt inn i musikken på en herlig måte. Selv om fremføringen tar opp mot to timer betyr det ingen verdens ting. Til slutt synger vi på rent adrenalin, smiler Myrland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STOLT: Korets formann, Janne Myrland, storkoste seg hele kvelden. Foto: Frode Olsen

Noe av det positive med Gand kirkekor er stabiliteten som rår. Mange av de 35 sangerne har deltatt over lang tid.

– Det blir jo litt naturlig frafall, men da kommer det nye til. Stabiliteten i koret har vært veldig god. Det gir bedre forutsetninger. Menigheten er også flinke til å slutte opp om koret, sier Myrland.

Gand kirkekor ble stiftet i 1977. Nå er det kantor i kirken, Bengt Norbakken, som er korets dirigent. Koret har et rikt repertoar, og har også tidligere alene oppført flere kirkemusikalske verker. Koret har i 25 år vært sentralt når det gjelder høytidsgudstjenestene i Gand kirke.

Til «Messias» fikk Gand kirkekor solid hjelp fra Sandnes symfoniorkester under ledelse av den franske dirigenten Bastien Ricqueborg.

Stavanger-sangerinnene Wibeke Wetaas og Rønnaug Bakke sto for sopran- og- mezzosopranstemmene, mens Helge Rønning og Nils Erik Stensbø på lekkert vis sang tenor og bass på herresiden.

Det var gjort plass til 250 seter i kirkerommet. De som satt på dem fikk en flott opplevelse.

– I kirkerommet er det veldig fin klang. Her sitter jo publikum nesten helt oppi fiolene. Det gir et ekstra sterkt inntrykk å komme så tett på, sier Janne Myrland.

Gand kirkekor og Sandnes symfoniorkester oppfører «Messias» annet hvert år.

MEZZOSOPRAN: Rønnaug Bakke var en av solistene i Gand kirke. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...