Sandnesposten A/S

Mesterkokk vil sette ny standard i Sandnes

Foodie åpner dørene denne uken

MESTER: Gunnar Hvarnes har den senere tiden jobbet med å sørge for at menyen og kvaliteten av det som skal serveres på byens nye gatekjøkken har den kvaliteten han ønsker. Foto: Frode Olsen

Rett overfor Kebaben åpner innehaver Tommy Skjæveland sitt nyeste konsept. Til å sørge for at rettene skiller seg positivt ut, har eieren søkt kompetanse fra én landets aller beste kokker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2017 kl 22:44

Den aller siste finpussen er i ferd med å vaskes ut av det nye spisestedet Foodie i Kirkegata. En person som vet at menneskers smaksløker finnes på tungen og bakover i svelget heter Gunnar Hvarnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY INNREDNING: Den innleide interiørspesialisten har valgt en ungdommelig stil. Langs alle vinduer finnes sitte- og venteplasser. To lange bord med kommende barkrakker, skal også sørge for muligheter til å innta mat sittende. Dekoren mellom vinduene er laget fra fotografier av Sandnes kirke. Foto: Frode Olsen

Han ble blant annet kåret til årets kokk 2009, representerte Norge i Bocuse d'Or Europa i 2010, og Bocuse d'Or 2011, hvor det endte med bronsemedalje. De siste dagene har den tidligere kapteinen på kokkelandslaget jobbet med de andre på kjøkkenet for å binde sammen menyene, og ikke minst fordi at han er opptatt av kvalitet.

– Målsetningen er at rettene som serveres skal skille seg ut fra det folk kan finne hos konkurrentene. Foodie skal på ingen måte være snobbete, men målsetningen er at kvaliteten på maten skal være så god at kunder velger å komme tilbake, og ikke minst fortelle andre om smaksopplevelsene, sier han.

Kokk fra Mexico

Den kommende menyen til Foodie inneholder mat i flere kategorier. Kebab, pizza, hamurgere av ulike arter og bakt potet med tilbehør, er blant mange alternativ. Mexikansk-inspirerte retter som burritos står også på tavlen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FARGERIKT TOALETT: Gunnar Hvarnes er mest kjent bak grytene med kokkelue. Her på stedets nyinnredede toalett. Bølgeblikkplatene til venstre ble hentet fra en bondegård på Bore. Foto: Frode Olsen

Da er det naturlig å ansette en mexsicansk kokk i det splitter nye kjøkkenet. Victoria N Cavazos har ikke samme merittliste som kokkevenn Hvarnes, men har samme lidenskap. Kompetansen er i motsetning til Hvarnes, mer eller mindre tilegnet gjennom livsløpet.

– Jeg lærte masse av bestemor og har alltid likt å lage mat. Det å jobbe med Hvarnes har også vært en berikelse, sier kvinnen som også har jobbet som kokk på Heresford.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MEXICO: Victoria N Cavazos gleder seg til at Foodie skal åpne. De siste dagene har hun jobbet sammen med de andre for å skape smaken av maten som skal serveres. Cavazos er selvlært. Hun flyttet til Norge med sin islandske ektemann for snaut to år siden.

Mesterkokken Hvarnes slipper samtidig en nyhet når det kommer til produksjon.

– Foodie kunne som de aller fleste andre gatekjøkken valgt å kjøpe salsa og annet tilbehør ferdig laget, men vi lager det aller meste fra bunn. Her skal det bakes pizzabunner, og vi skal produsere vår egen salat og salsa fra gode råvarer, sier Hvarnes.

Oscar’s burger gjenoppstår

Mange mennesker som har levd mer enn 30 somre vil dra kjensel på navnet Oscar’s burger. Den avlange hamburgeren er noe mange vil dra kjensel på. Innehaver Tomy Skjæveland bringer retten tilbake.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TEST: Gunnar Hvarnes og Tommy Skjæveland smaker på bakt potet og innholdet i salsagryten. Foto: Frode Olsen

– Den gjenoppstår i alle fasonger. Det er noe jeg virkelig gleder meg over å kunne servere. Foodie er innredet i det mange vil kalle for ungdommelig stil. Likevel håper vi konseptet vil treffe alle som liker og ønsker seg et godt måltid. Vi har valgt bort alkoholservering av hensyn til at alle skal kunne komme hit når som helst på døgnet. Dersom vi hadde valgt å servere alkohol, kunne vi heller ikke hatt åpent lenger enn til 01.30. Foodie ønsker å være et alterntiv helt til lyden av sopebilen i helgene, sier Skjæveland til Sandnesposten.

Kebab

Da Sandnesposten først gjorde det kjent at Skjæveland åpner gatekjøkken like overfor Kebaben, spøkte eiendomsutvikleren med at han tenkte at «Naboen te Kebaben» ville vært et passende navn.

Slik ble det ikke, men navnet betyr ikke at kebab blir fraværende. Edmon fartstid er ansatt som daglig leder. Han har fått et tilleggsansvar for hvordan retten kebab forberedes.

– Som alle andre ser vi frem til åpningsdagen, sier kokken med opprinnelse fra Irak og lang arbeidserfaring i Sverige og Norge.

KEBAB: Edmon er daglig leder ved Foodie. Hans spesialiteter er kebab og pizza. Foto: Frode Olsen

NY FASADE: Hjørnet av Kirkegata er blitt pusset opp både innvendig så vel som utvendig. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...