– Mindre alvorlig enn fryktet

MASSIVT: Oppbudet av bevæpnet politi på Lura den 9. desember viste seg å være en overreaksjon. Foto: Ronny Hjertås

Politiet rykket 9. desember ut med flere bevæpnede styrker til området rundt Lurabyen. Etterforskningen viser at saken ikke var av alvorlig karakter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det var politiet selv som meldte om hendelsen lørdag 9. desember. Etter meldinger om uro og våpenlignende gjenstander involvert i Stavangerveien, rykket politiet til stedet med bevæpnet mannskap. Samme kveld anholdt politiet to personer og tok beslag i en øks.

Tom Ovnerud som er leder for U18-avsnittet forteller at videre etterforskning viser at hendelsen ikke var så alvorlig som meldingene hendelseskvelden kunne tyde på.

– Det medfører riktighet at politiet tok beslag i en øks. Hvorvidt den ble brukt til å true noen er ikke noe vi kan si med sikkerhet. Det ble også foretatt en prat og avhør med flere som oppholdt seg på stedet samme kveld, sier Ovnerud.

Politibetjenten mener frykt kan ha medvirket til at enkelte i forsamlingen reagerte, og at de i øyeblikket muligens overvurderte trusselbildet.

– Dette dreier seg om en hendelse hvor noen kom til et sted de trodde det skulle være en fest. Det viste seg å være feil. I området oppholdt det seg mange mennesker og det var mørkt og kaldt, og tilsynelatende har noen blitt redde da det et øyeblikk oppsto en ubestemmelig stemning. Etter en prat med involverte og noen avhør er det ingen grunn til å tro at noe alvorlig skjedde, sier Ovnerud.

U18-lederen forteller at hendelsen likevel vil få noen konsekvenser for enkelte som var på plassen.

– Det er opprettet noen mindre saker, men ikke som årsak av denne hendelsen. Sakene oppsto som en konsekvens av politiarbeidet på stedet, sier Ovnerud.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...