Misbrukte sjansen til å legge press på Start

Vidar Nisja spilte en ny god kamp for Sandnes Ulf og scoret også ledermålet. Men det holdt kun til ett poeng mot bunnlaget Arendal. Foto: Rune Eikeland

Sandnes Ulf hadde sjansen til å plassere seg på opprykksplass denne helgen, men ga i stedet Start muligheten til å stikke ytterligere ifra på tabellen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2017 kl 20:35

Sandnes Ulf så ut til å ha god kontroll på bunnlaget Arendal og ledet fortjent til pause. Vidar Nisja fikk drømmetreff fra 16 meter og banket ballen i krysset til stor jubel blant de lyseblå.

Sandnes Ulf hadde også sine muligheter til å øke ledelsen og den største var det Kent Håvard Eriksen som hadde like før pause, da en Arendal-spiller reddet på streken.

Med motvind og ledelse etter de første 45 minuttene, virket det neste som om Sandnes Ulf-spillerne tenkte at andreomgangen ville gå av seg selv. Aggressiviteten var vekke og da Arendal virkelig bestemte seg for å ta en kontring, hang ikke Sandnes Ulf med på notene. 1-0 ble til 1-2 i løpet av fem minutter og etter 66 minutter i kampen var kampen snudd. Det siste målet en keepertabbe der store og sterke Saku-Pekka Sahlgren blir for veik i en duell med tomålsscorer Fabian Ness og lar spissen heade ballen i nettet i duell med ham.

Tabell 1. divisjon

Sandnes Ulf får nok et forsøk avverget på streken tjue minutter før slutt, og en scoring feilaktig annullert for offside, men det er først på overtid at hjemmelaget trykker skikkelig til. Viljar Vevatne sender et lavt og godt plassert skudd i nettet fra kanten av 16-meteren med venstrefoten, men da viser klokka nesten 96 minutter. Dommeren hadde lagt til minimum seks minutter...

På overtid av overtiden er Sandnes Ulf faktisk uheldige som ikke får med seg alle tre poengene da Mads Nielsen header i stolpen i siste sekund.

Dommeren i fokus

Trener Bengt Sæternes er mest skuffet over at spillerne ikke viser en bedre innstilling etter pausen.

– Vi klarer ikke å holde trykket oppe etter pause. Vi blir for stillestående og vi klarer ikke å henge med når de kontrer. De kommer til to sjanser og scorer på begge, sukker han.

I tillegg ble det mye fokus på dommeren, ettersom den ene avgjørelsen etter den andre gikk mot Sandnes Ulf.

– Vi bruker for mye energi på dommeren, men får ikke akkurat noe hjelp av ham i dag. Det var flere ting, men når Kent Håvard Eriksen er fem meter onside og han likevel presterer å blåse (...) Det er en horribel dommeravgjørelse som går imot oss og som er kampavgjørende, sier Sæternes.

– Ett poeng bak Start og en kamp mer spilt. Hva tenker du om tabellsituasjonen?

– Jeg tenker at Start ikke vinner resten av sine kamper, sier Sæternes, som fortsatt ikke har gitt opp å kapre andreplassen som gir direkte opprykk.

Tirsdag spiller Start hjemme mot Ranheim, og skulle Start tape den, vil Sandnes Ulf være ett poeng bak med tre kamper igjen for begge lag å spille.

Vidar Nisja pådro seg for øvrig sitt tredje gule kort og står over neste kamp borte mot Elverum.

OBS! Niklas Sandberg scoret hele fire mål da Ull/Kisa knuste Jerv 7-1. Sandberg scoret det siste før pause og tre kjappe på fire minutter (!) etter pause. Slik ståa er nå, spiller Sandnes Ulf kvalifisering mot nettopp Ull/Kisa, men mye kan naturligvis fortsatt skje de neste ukene.

1. divisjon fotball, menn
Sandnes stadion, 15. oktober
Sandnes Ulf 2 (1)
Arendal 2 (0)
Mål: 1-0 Vidar Nisja (23), 1-1 Fabian Ness (61), 1-2 Fabian Ness (66), 2-2 Viljar Vevatne (90+6)
Gule kort: Vidar Nisja, Adi Markovic, Sune Kiilerich
Solgte billetter: 1658
Sandnes Ulf (4-3-1-2):
Saku-Pekka Sahlgren – Viljar Vevatne, Nicolai Geertsen, Jasmin Bogdanovic, Kenneth Sola – Axel Kryger (Tomas Kristoffersen fra 68.), Remi Johansen (Mads Nielsen fra 80.), Vidar Nisja – Kristian Brix – Kjell Rune Sellin (Oddbjørn Skartun fra 68.), Kent Håvard Eriksen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...