Sandnesposten A/S

Mishandlet kona mens hun kjørte bil

SINT: Mannen ble så sint etter en grillfest at han slo sin kone med knyttet neve mens hun kjørte. Foto: Frode Olsen

En mann må sone 60 dager i fengsel fordi han var voldelig mot sin kone under en kjøretur på Jærveien.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Tiltalte erkjente i retten straffeskyld for å ha utøvet vold mot sin kone i mai. Han forklarte at han den aktuelle kvelden hadde vært på grillfest og drukket alkohol. Da ektefellen kom i bil for å hente ham oppsto det krangling.

Tiltalte ble sint og slo ektefellen i ansiktet med flat hånd én eller to ganger mens bilen
beveget seg i 30-40 kilometer i timen.

Fornærmede stanset bilen, men kranglingen fortsatte. Tiltalte, som satt i passasjersetet, slo
fornærmede flere ganger i ansiktet med knyttet hånd. Slagene medførte blåmerker og
hevelser, samt noen skraper i fornærmedes ansikt.

Tiltalte rev også i fornærmedes bluse slik at den ble ødelagt. Fornærmede fikk kloremerker på brystet. Fornærmede satte seg under hele hendelsen til motverge, hvor hun blant annet slo bort tiltaltes hender.

Sykmeldt i to uker

Ved en anledning traff hun tiltalte med et klaps like ved tiltaltes øye, slik at det oppsto en liten rift. Etter hendelsen ble fornærmede sykemeldt i to uker.

I straksavhør forklarte fornærmede til politiet at tiltalte også hadde slått henne i brystet og i bakhodet. Dette gikk hun tilbake på i retten, og det foreligger slik retten ser det ikke bevismessig grunnlag for å tro at tiltalte slo fornærmede i bakhodet eller i brystet. Retten kan ikke utelukke at hevelsen i bakhodet skyldes et av slagene i ansiktet, og at hodet i den forbindelse kan ha dunket i noe.

– Samlet sett har retten funnet det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte utøvet vold som
beskrevet ovenfor, og at slagene skjedde forsettlig. Vilkårene for straff i samsvar med
tiltalen er etter dette oppfylt, sier dommen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...