Misjonssambandet får kjøpe den gamle brannstasjonen

FÅR TILSLAGET: Forsamlingsleder Svein Anton Hansen i NLM kan se fram til å få et større menighetssenter inn på den gamle brannstasjonstomten.. Foto: Trond Eirik Olsen

Prislappen kan komme opp i 79,2 millioner kroner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2018 kl 16:55

BRANNSTASJON: NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband) har lenge ønsket å kjøpe den gamle brannstasjonen på Sandved. En av målene tidligere har vært å bruke lokalene til en større gjenbruksbutikk, men i følge Arnt Ove Berg i NLM Sandnesporten er det nå mange andre målsettinger med eiendommen.

– Vi har mange planer som vi håper å få realisert. Vi planlegger et større menighets- og aktivitetssenter for barn, unge og eldre som også åpner for flerkulturell aktivitet. Dette åpner også for å skape et berikende senter for frivillighet med konsepter for folk som faller utenfor, sier han og fortsetter:

– Rundt 6000 kvadratmeter av eiendommen vil vi tilby til det beste for byens bedrifter. Det er flere som allerede ønsker å etablere seg på en av byens beste tomter. Spesielt tenker vi på bedrifter som vil bli rammet i forhold til bussveien.

Berg utelukker ikke at det fremdeles kan bli snakk om en gjenbruksbutikk, men understreker at den videre utnyttelsen av tomten blir gjort i nært samarbeid med Sandnes tomteselskap.

Formannskapet får mandag en sak på bordet der rådmannen innstiller på at NLM får kjøpe den gamle brannstasjonen for 66 millioner kroner, men den endelige kjøpesummen kan lett bli opp mot 80 millioner kroner.

– Kjøpesummen er 66 millioner kroner for brannstasjonen slik den er i dag, men prislappen kan bli 79,2 millioner kroner dersom videre reguleringsplaner åpner for en utnyttelse av i alt 12.000 kvadratmeter, sier daglig leder Torgeir Ravndal i Sandnes Tomteselskap KF.

Det skal ha kommet inn tre bud på den gamle brannstasjonen på henholdsvis 66 millioner kroner, 51 millioner kroner og 30 millioner kroner.

Det er bystyret som skal ta den endelige avgjørelsen om NLM skal få kjøpe eiendommen. Før dette blir saken framlagt for formannskapet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...