Misjonssambandet vil ha brannstasjonen

VIL KJØPE: Forsamlingsleder Svein Anton Hansen i NLM håper å kunne åpne landets største gjenbruksbutikk i den gamle brannstasjonen på Sandved. Foto: Trond Eirik Olsen

Interessen for å kjøpe den gamle brannstasjonen på Sandved er stor. Nå kaster også Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) seg inn i budrunden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BRANNSTASJON: – Vi er svært interessert i å kjøpe brannstasjonen. Lokaliseringen er midt i blinken både i forhold til handel og vår møtevirksomhet. Tanken vår er å bruke noe av bygget til hardt tiltrengte nye møtelokaler og de over 1000 kvadratmeterne i første etasje til det som vil bli landets største gjenbruksbutikk. Det resterende arealet vil vi komme til å leie ut til ulike handelsaktører, sier forsamlingsleder Svein Anton Hansen i Misjonssalen i Sandnes.

I dialog

Hansen bekrefter også at NLM-eiendom er i dialog med flere leietakere som vil inn i den gamle brannstasjonen.

– Det er i store trekk snakk om aktører som i dag holder til i Strandgata og må flytte virksomheten når arbeidet med bussveien starter. Vårt utgangspunkt er at vi vil beholde bygget slik det står i dag, men gjøre innvendige tilpasninger, sier han.

NLM omsatte i fjor nasjonalt for nærmere en milliard kroner. Bare inntektene fra gjenbruksbutikkene ga en nettomsetning på 25 millioner kroner.

– Jeg regner med at det blir hard dragkamp, men vi er klar til å kjempe, sier Hansen.

God plassering

Også Kjetil Andersen i Base Property sier at selskapet er interessert i å kjøpe brannstasjonen. Han bekrefter også at selskapet er i dialog med flere større leietakere hvorav flere i dag holder til i Strandgata.

– Plasseringen av tomten langs E39 gjør den svært interessant for oss og vi har lenge vært interessert i å kjøpe. Konseptet med flere større leietakere passer oss godt, sier Andersen.

Aftenbladet skrev tidligere i uken at også at konsernet Otimera, som eier Motér-butikken i Strandgata er interessert å flytte denne til den gamle brannstasjonen.

Stor interesse

Ifølge daglig leder Torgeir Ravndal i Sandnes Tomteselskap er det stor interesse for den gamle brannstasjonen, som selges med bakgrunn i at legevakt og brannvesen har flyttet inn i nye lokaler på Stangeland. Den gamle brannstasjonen skal omreguleres til å huse næringsvirksomhet spesielt med tanke på bedrifter i Strandgata som må flyttes på grunn av riving i forbindelse med ny bussvei.

– Det blir ikke snakk om leiligheter eller dagligvarehandel, men handelsvirksomhet som er mer plasskrevende. I tillegg ønsker vi å gi rom for ulike forsamlings og menighetsformål. Det er snakk om i alt 15.000 kvadratmeter med handel. Ellers blir det opp til kjøper å utvikle området.

Salget av brannstasjonen skal opp i formannskapet på mandag og kun formaliteter gjenstår. Budrunden vil sannsynligvis kunne starte opp allerede neste uke. Det er ikke gitt noen prisantydning og i utgangspunktet blir det høyeste bud som får tilslaget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...