Sandnesposten A/S

Møbelbutikk vil flytte for å vokse

GODE TIDER: Daglig leder Byrge Hodne hos Eureka Møbler gir de ansatte mye av æren for at bedriften i flere år på rad har fått status som gasellebedrift. Fra venstre: Frank Hansen, Janne Andersen, Byrge Hodne og Anita Dagestad. Foto: Trond Eirik Olsen

Lagersalg av egenimporterte møbler har gitt gode tall for gjengen i Eureka 
Møbler på Kvål. Nå vil gasellebedriften vokse mer, men Fylkesmannen kan sette en stopper for videre satsing i Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2017 kl 09:24

NÆRING: – Vi har hatt gode år på Kvål, men skal vi klare å nå målene om ytterligere vekst må vi til et sted der vi kan nå flere kunder. Det handler om å nå lengre ut og bli mer synlig. Da er Forus og Lura utvilsomt det beste området. Vi har lokaler klare i Stokkamyrveien, men dessverre har vi ikke fått grønt lys til innflytting så langt. Det bekymrer, sier daglig leder Byrge Hodne hos Eureka Møbler.

Bedre kundegrunnlag

Sandnesposten har flere ganger tidligere skrevet om problematikken rundt Eureka Møbler sine flytteplaner til Stokkamyrveien 26 på Lura. Bedriften har fått grønt lys til å flytte inn i den tidligere bilforretningen fra både kommune og fylkeskommune, men Fylkesmannen har sagt nei med bakgrunn i at flere møbelbutikker på Forus vil svekke sentrumshandelen i Stavanger, Sola og Sandnes og i tillegg bidra til økt bilbruk i området.

Hodne håper ennå at forhandlinger mellom de ulike organene og Fylkesmannen skal gi grønt lys for innflytting i Stokkamyrveien. I verste fall kan saken ende opp i Kommunal- og regionaldepartementet. Blir det ikke gitt grønt lys er Hodne klar på at flytting utenfor regionen kan bli et alternativ.

– Om det ikke lar seg gjøre å vokse i egen region blir et alternativ for oss å vokse i andre byer utenfor regionen. Hovedproblemet for oss i dag er at vi er for lite synlig for mange. Vi har store lokaler på i alt 3000 kvadratmeter med både butikk og lager her på Kvål, men det er ikke akkurat et sted der folk bare dropper inn. Man drar ikke til Kvål om man ikke har en grunn for det, sier Hodne.

– Hvorfor er akkurat Forus så viktig for dere?

– Tar du bort Ikea vil det ennå være en møbelomsetning i dette området på nærmere en halv milliard kroner. Det er i Forus-området folk flest drar for å handle møbler og de går ofte innom flere butikker når de er her. Det er denne type drop in-kunder vi nå går glipp av, sier han.

Effektiv drift

Uansett planer om flytting er den gamle sykkelfabrikken til DBS på Kvål de siste årene blitt en liten oase for folk som skal handle møbler. På tross av at utsalget ligger plassert et godt stykke utenfor områder man forbinder med handel har konseptet med egenimporterte møbler fra Øst-Europa og Asia, som selges til lave priser, slått an. Eureka Møbler, som i dag har fem årsverk, omsatte i fjor for nærmere 20 millioner kroner. I år ligger man an til en økning på 10-12 prosent. Omsetningsvekst gjennom flere år har også gjort at bedriften flere ganger har kommet inn på listen over lokale gasellebedrifter.

– Med tanke på at vi er en relativ liten bedrift er vi fornøyd. Vi har tydeligvis truffet riktig i forhold til markedet, sier Hodne og fortsetter:

– Tidligere drev vi som Eureka Engros med grossistsalg av egenimporterte møbler og interiørvarer til 200 gavebutikker rundt om i landet. Det var likevel først etter at vi startet med lagerutsalg av møbler med feil og skavanker i 2011 at det virkelig begynte å ta av. Pilene har pekt i riktig retning hele veien og dette har bare blitt forsterket etter at vi i 2015 gikk over til å selge varer uten feil.

– Hva er suksessoppskriften?

– Jeg tror det er flere årsaker. Vi har et veldig fokus på å få best mulig varer i hus på mest mulig rimelig måte. Vi bruker eksempelvis ikke penger på fancy kataloger og dyr markedsføring, det er heller ikke utgifter til dyre hovedkontor og administrasjon slik tilfellet ofte er for større møbelkjeder. Konseptet er enkelt og samtidig har vi en dyktig og hardt arbeidende stab som brenner for det de gjør. Uten dem hadde det vært vanskelig, sier han.

– Vi tar heller ikke inn masse møbler på lager som det er lite etterspørsel av. «Melk og brød» er det alltid mye av, det kan folk få på dagen, men de mest spesielle variantene kan det være noe ventetid på.

– Har dere tanker om å utvide sortimentet?

– Nei, vi kommer til å holde oss til møbler. Det er noe som heter skomaker bli ved din lest og erfaringsmessig kommer det ikke alltid noe bra ut av det å begynne klusse med et konsept som går godt. Vi vil heller satse på å utvikle det vi har, netthandel er noe av det vi har tenkt på, men nå vil vi først og fremst inn i nye lokaler på Lura, sier Hodne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...