Mondo-sjefen er «Årets kokk»

Kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, Christian Andre Pettersen (27), hadde ikke ord da han vant «Årets Kokk» tirsdags kveld. Foto: Ketil Lende Aarbogh

Dermed skal kjøkkensjefen på Resturant Mondo i Sandnes, Christian Andre Pettersen, representere Norge i det prestisjefylte mesterskapet for kokker, Bocuse d'Or Europe i 2018.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2017 kl 11:45

– Jeg er overveldet og tom. Jeg vil gjerne takke hele publikum som har vært her i dag, supportere, sponsorer og ikke minst teamet, sa kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes, Christian Pettersen, da han mottok medaljen.

– Hvordan blir veien videre?

– Det blir knallhard jobbing døgnet rundt fremover mot Bocuse d'Or Europe i 2018.

Drømmen om å vinne

«Årets Kokk» arrangeres annen hvert år og er Norges viktigste kokkekonkurranse. Her avgjøres det hvem skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Torino i 2018. Fra Torino kan deltakerne komme til verdensfinalen i Lyon 2019.

– Jeg har drømt om å vinne «Årets Kokk» siden jeg var ni år gammel. Nå har jeg ambisjoner om å vinne både europamesterskapet og verdensmesterskapet, sier 28-åringen til Sandnesposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Christian Andre Pettersen fikk instrukser av sin coach, Karl Erik Pallesen, som er medeier og daglig leder Fisketorget i Stavanger. Foto: Ketil Lende Aarbogh

Imponerte dommerne

I årets oppgave skulle deltakerne bruke skalldyr, trøffeltang og ishavsrøye i fiskeretten. Mens kjøttretten hadde fått navnet ”Smaken av min region”, der deltakerne måtte bruke lam og grønnsaker fra sitt distrikt. Dommerne bedømte kandidatene ut fra smak, presentasjon og geografisk identitet og originalitet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I kjøttretten sin hadde Christian Andre Pettersen lam fra Ulstein kloster. Foto: Fredrik Ringe, Bocuse d’Or Norge

Christian Andre Pettersen imponerte dommerne med en syrlig grønn farge og kontraster på sin fiskerett med sjøkreps og ishavsrøye. I rett nummer to serverte 27-åringen lam fra Ulstein kloster på et stort originalt sølv fat.

– Jeg har tenkt gjennom alle detaljer og har hatt en tålmodig samboer. Dessuten har jeg jobbet knallhardt, sier Pettersen.

Tok revansj

For Pettersen er det ikke første gang han deltar i «Årets Kokk». Han var med i 2015, da han endte på en andreplass bak Christopher Davidsen. Målet den gang var å komme til Bocuse d’Or i 2017.

– Var det ekstra godt med revansj?

– Jeg tror det var bra at jeg ikke tok gullet i 2015. Da var jeg kanskje ikke var klar for den store verden. Nå har jeg jobbet enda hardere for å komme til EM, sier Pettersen.

I 2015 tok han også sølv, da han representerte Skandinavia i Pellegrino Young Chefs 2015 i Milano med mesterkokken Eyvind Hellstrøm som coach. Han har også deltatt i «Årets Kokk» som commis i 2011 og 2013.

I dag jobber Christian Andre Pettersen som kjøkkensjef på Mondo i Sandnes. Tidligere har han vært assisterende kjøkkensjef på Spiseriet i Stavanger og tok gradene som lærling, kokk og soussjef hos Charles & De i Sandnes.

– Gikk ikke som planlagt

Blant deltakerne i finalen av «Årets Kokk» deltok også Filip August Bendi fra Sandved, som er kjøkkensjef ved NB Sørensen Annen Etage i Stavanger og kokk på Det Norske Kokkelandslaget. For Bendi ble det ingen medalje denne gangen.

– For min del var det veldig skuffende. Ting gikk ikke som planlagt og det vises på resultatet. Uansett hvor mye man trener kan det forekomme feil, sier Filip August Bendi.

Ifølge dommer i «Årets Kokk», Gunnar Hvarnes, var nivået i år veldig bra. Tidligere har dommerpanelet sett hvem som vil bli vinneren før poengene ble presentert, men denne gangen var det umulig å forutse.

– Det var bare noen få poeng som skilte deltakerne denne gangen, sier dommer Gunnar Hvarnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...