Mopeden til Kåre gikk varm i Storgata

Se 250 bilder fra folketoget

Det et spektakulært folketog i strålende solskinn. Kåre Helland som førte mopeden fra Øglænd, fikk det ekstra hett. Motoren tålte dessverre ikke kraftanstrengelsen opp bakken ved KinoKino.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2018 kl 11:25

Den flotte sjåføren av en Øglænd-moped svettet godt under skinnhjelmen. Bortover Storgata måtte han nemlig sparke seg fremover med føttene.

«Eg tror jammen an gjekk varme i bakken», sier Kåre Helland da mopeden plutselig ble til sparkesykkel.

Toget inneholdt mange spektakulære fremførelser. En av atletene i Sandved turn tok like godt en høy salto i bunad. Da ville ikke mennene være dårligere, og en av dem slo til med en flikkflak i findressen.

Sandnes Sportsdrillklubb fyller ti år i 2018, og en av mange jenter som drillet for harde livet, var Anne Marie Tjessem Svendsen.

– Dette er kjempegøy. Jeg har holdt på rundt ett år nå, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJEMPEFLINK: Anne Marie Tjessem Svendsen har lært masse siden hun startet med drilling for ett år siden. I folketoget drillet hun så svetten silte. Sandnes Sportsdrillklubb fyller ti år i 2018. Foto: Frode Olsen

De aller fleste av spillerne til Sandnes Ulf gikk også i toget sammen med sin familier.

For Sandnes idrettslag gikk Filip Ingebrigtsen. Han var utpekt til å være starter for de innlagte spurtene til både langrenns- og friidrettsutøvere.

Representanter fra «Løgnastoget» på Ganddal fikk frem latteren hos publikum. Spesielt humret folk av plakaten « Sandnes sentrum etter bomringen» Bak plakaten gikk kun «ordfører Stanley Wirak». Fra mikrofonen ropte han taktfast.

– «Kor blei det av adle. Kor e adle henne»?

Like bak kom blide kunder fra «Jærhagen kjøpesenter» med tonnevis av bæreposer.

I folketoget gikk følgende jubilanter:
• Sandnes Mållag, 100 år
• Sandnes Sykleklubb, 90 år
• Stangeland skolekorps, 60 år
• 2. Sandnes Sjøspeidere av NSF, 60 år
• VIVA Sandnes kulturskolekor, 50 år
• Hana skolekorps, 50 år
• Sandnes Sportsklubbdrill, 10 år

TJOHEI: Denne friske kvinnen fra Sandved turn slo like godt til med salto i bunad. Foto: Frode Olsen

TOMT SENTRUM: Løgnastoget fra Ganddal harselerte med den svindyre bomringen som kommer 1. oktober. Foto: Frode Olsen

SANDNES ULF: Remi Johansen, Niels Vorthoren og flere andre spillere ristet av seg tapet for Viking med 17. mai-tog. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...