Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Dagens gauk: Morten jobber for at alle skal få gode opplevelser

FRIVILLIG: Morten Urrang er frivillig i Sandnes Røde Kors. Foto: Røde Kors

Morten Urrang jobber frivillig for å gi barn fra lavinntektsfamilier gode ferieopplevelser. Nylig ble han kåret til månedens frivillig i Røde Kors Rogaland.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hvordan ble du engasjert i Røde Kors?

– Jeg begynte i Ungdommens Røde Kors, som det den gang het, allerede i 10-årsalderen. 
Jeg var fryktelig dårlig i fotball og veldig glad i friluftsliv, så Røde Kors sin ungdomsaktivitet passet meg supert.

Hva er det du gjør i Røde Kors?

– Nå er jeg mest aktiv i Røde Kors Omsorg og Ferie for alle-prosjektet. Her er jeg med på å planlegge ferieoppholdene og reiser som frivillig på disse. Jeg synes det er en viktig og veldig givende aktivitet. 
Utenom så er jeg med som frivillig redningsmannskap i Hjelpekorpset, og håper snart å få bli bedre kjent med vakttjenesten i Sirdalen.

Gjennom det frivillige arbeidet ditt kommer du i kontakt med flere lavinntektsfamilier. Hva er det folk flest ikke vet eller ikke skjønner om hvordan det er å leve med lav inntekt?

– Folk forstår nok kanskje ikke at det mange nå tar for gitt, som å dra til Syden, Dyreparken og lignende, er det familier som ikke har mulighet til. Disse barna har derfor ikke de samme opplevelsene å fortelle om i skolegården, og 
kan for havne utenfor istedenfor at man inkluderer.

Er det flere nå enn før som på grunn av lav inntekt trenger bistand fra Røde Kors og andre frivillige?

– Ja, dessverre. I 2016 mottok vi hele 5600 søknader til opphold på landsbasis. Vi hadde kapasitet til 2200. Det har vært en enorm økning i behovet, som nok gjerne forteller om endringer og større skiller i samfunnet.

Hva skal til for å jevne ut forskjellene?

Det er nok stor politikk og vil ta tid. Men vi kan alle bidra litt med å ta vare på de vi har rundt oss og gjennom tiltak som Ferie for alle.

Hvor kommer du fra opprinnelig, og hvorfor flyttet du hit?

Sant å si så bor jeg egentlig i Stavanger! 
Jeg flyttet hit fra Haugesund for to år siden på grunn av jobb og fikk en pendlerleilighet, men har foreløpig ikke funnet noe eget enda. Men engasjerte meg i Sandnes Røde Kors og jobber i Sandnes, blant annet litt med Dale. Jeg stortrives og har funnet meg godt til rette her.

Hvor lenge har du bodd her?

– Nå har jeg bodd her i to år. Først skulle jeg bare pendle, men jeg trivdes så godt at jeg like greit tok med flyttelasset.

Har du et favorittsted i kommunen?

– Nå er det vel snart lov å si Forsand? Der er jeg ofte i jobbsammenheng, og turen inn er helt fantastisk noen ganger. 
Alsvik er også veldig flott, og havna til sjøspeiderne hvor også Caroline af Sandnes ligger - ei fantastisk skute!

Hva liker du best med Sandnes?

– Kanskje variasjonen? Fra naturområdene rundt Dale, alle restaurantene i Sandnes sentrum til industrien på Forus.

Hva liker du minst?

– Som nyinnflyttet synes jeg foreløpig alt er flott og kjekt!

Hvis du var ordfører for en dag, hva ville du gjort?

– Sikret vedtaket om leirskole på Gullingen! Der dro vi med Ferie for alle. Et slikt fantastisk opplegg, og hvordan ungene får lære og oppleve andre ting enn i et klasserom, tror jeg er utrolig viktig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...