Moskeen håper på flytting i løpet av året

MOSKÉ: En del av Storgata 61 er kjøpt av moskeen som trolig flytter inn i løpet av året. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Før moskeen i Sandnes flytter fra Vågsgata til Storgata, skal det tidligere nattklubblokalet settes i stand.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2018 kl 09:02

I flere år har moskeen i Sandnes vært på jakt etter nye lokaler.

Moskeen har i flere år hatt tilholdssted i Vågsgata 9, midt i sentrum. Men bygget skal på sikt rives, og nye lokaler har stått øverst på ønskelisten lenge.

I fjor kjøpte moskeen nye lokaler i Storgata 61, og det vil trolig ta noe tid før de nye lokalene tas i bruk.

Dugnad

– Vi håper å være i hus mot slutten av 2018, forteller Muhammed Younas Chaudry som er styreleder for Sandnes Moské.

Grunnen til at flyttingen tar så lang tid, er at mye av arbeidet med å omgjøre lokalene fra nattklubblokaler til moské gjøres på dugnad.

– En god del av jobben gjøres på frivillig basis og tar også derfor noe lenger tid. Vi må også bestille inn en del ting som skal være av rett kvalitet og så videre. Dette tar også tid, forteller Chaudry.

– Er det mye som må gjøres for å omgjøre nattklubblokalene til moské?

– For å si det slik, så trenger vi ikke bardisker, bord og stoler. Vi trenger mest mulig rene flater, slik at det ser ut som et forsamlingslokale og ikke en nattklubb.

Fortsatt i sentrum

Chaudry uttrykker stor glede rundt at moskeen fortsatt skal ha sitt tilholdssted i sentrum.

– Ved å fortsatt holde til i sentrum, ligger vi sentralt med lett tilkommelighet. Vi kommer også til å føle oss mer hjemme i egne lokaler og ønsker å bruke lokalene mest mulig, forteller Chaudry.

Moské Sandnes fikk i fjor tilslag på lokalene som ble tvangssolgt for 3,25 millioner kroner.

Den gangen uttalte Chaudry følgende til Sandnesposten.

– Jeg skal innrømme at dette har vært en tøff prosess pågående over lang tid. Vi sitter kanskje igjen med følelsen av å ha betalt litt overpris, men sammenlignet med boligmarkedet er vi likevel fornøyde. Muslimsk Forum Sandnes har penger til å gjennomføre handelen, uttalte Chaudry da det i oktober 2017 ble kjent at det var nettopp moskeen i Sandnes som hadde fått tilslag på lokalene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...