Møter Høyre-flørt med kjølig skulder

VIL VERNE OM SANDNES: Pål Morten Borgli (Frp) sier at Høyre fører en politikk som ikke er helt overbevisende med tanke på et mulig samarbeid etter kommunevalget neste år. Foto: Frode Olsen

Den nye ledelsen i Høyre, med Inger Klippen i spissen, har startet flørtingen med Frp inn mot kommunevalget i 2019. Pål Morten Borglis armer er på ingen måte vidåpne.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2018 kl 18:41

Fra 2011 til 2015 tapte Sandnes Høyre nærmere 50 prosent av sine velgere. Nå varsler Inger Klippen at hun bygger et lag som vil skal føre Høyre tilbake til lokalpolitikkens Eliteserie. For å komme komme i posisjon, er Høyre mest trolig avhengige av forhandlinger og et tett samarbeid med Fremskrittspartiet. Det sier også partiets orførerkandidat rett ut.

Varaordfører Pål Morten Borglis skulder er ikke bunnfrosset, men han møter Høyres utspill om et mulig samarbeid med det som kan karakteriseres som en kald variant. Frp-toppen peker på flere momenter i Høyres politikk som ikke danner utgangspunkt for et helblått samarbeid.

– For å ta det viktigste først, så er det alltid velgerne som avgjør. Vi er selvsagt som alle de andre partiene, åpne for å prate med de fleste. Så langt jeg vet er det vel kun Venstre og KrF som ikke er interessert i et samarbeid med Frp. Det har de selv uttalt, sier Pål Morten Borgli.

Forskjellig syn

Listetoppen sier at Høyres politikk de senere årene har momenter med seg som for ham fører til et mer distansert forhold enn det Høyre ønsker seg.

– Det finnes klare saker hvor Høyre har en annen holdning enn det Frp har. Ta for eksempel bompengedebatten. De har hele tiden vært tyelige i sitt syn, og det var Høyre som foreslo dobbel sats i rushtiden. Når det gjelder bompenger, står vi et godt stykke fra hverandre, sier På Morten Borgli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTT BYSTYRE: Det skal bli meget spennende å følge med på hvordan maktfordelingen blir i Sandnes etter kommunevalget. De folkevalgte flytter i høst inn i det nye rådhuset bak Pål Morten Borgli. Foto: Frode Olsen

Det tar ikke mange sekundene før varaordføreren nevner flere sider av politikken som kan være til hinder for en situasjon med Frp og Høyre i Sandnes-posisjon.

– Eiendomsskatt er viktig for oss. Den ønsker ikke vi velkommen, mens Høyre har et annet syn. Høyre var heller ikke interessert i å ruste opp Langgata, og med den næringspolitikken de fører, vil det trolig ikke tatt lang tid før de hadde diskutert milliardplaner for en felles svømmehall med 50-metersbasseng i Jåttå. Dersom vi skal bygge noe slikt, mener Frp helt klart at et nytt 50 metersbasseng med stupeanlegg skal ligge i Sandnes, sier han.

Vil verne om stoltheten

Pål Morten Borgli sier dagens posisjonen har satt Sandnes i en gunstig situasjon, og at Frp ønsker å verne godt om dagens klima.

– Frp ønsker selvsagt også et fruktbart samarbied med kommunene rundt oss, men vi er opptatte av å bevare den stoltheten som er bygget opp. Vi ønsker for alle del ikke å bli en bydel i Stavanger igjen, sier Pål Morten Borgli.

Han påpeker at det for Fremskrittspartiet er kjekt å være ettertraktet av Høyre og andre mulige samarbeidspartier.

– Jeg tror jo vi kan samarbeide med de aller fleste, men jeg ser gjerne noen endring i Høyres politikk. Det skal bli spennende å se hvilke saker de velger å gå til valg med, og velgerne avgjør langt på vei sammensetningene, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...