Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Møter mamma til duell

FAMILIEDUELL: Søndag skal Morten Linder gjøre alt han kan for å slå moren sitt lag Vålerenga. Foto: Ole Aarre / Tuva Heger-Bratterud

Anita Linder (48) ble tidligere denne sesongen første kvinnelige trener i førstedivisjon for herrer. Det gjør 
sønnen Morten, kantspiller i Sandnes HK, utrolig stolt. Men å tape for mamma vil være alt annet enn et stolt øyeblikk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2019 kl 11:40

– Det blir en skikkelig familiefeide på søndag. Sandnes er storfavoritter, men vinnerinstinktet mitt sier likevel at vi kan ta to poeng, forteller Anita Linder til Sandnesposten.

Anita Linder, mamma til Sandnes HK-spiller Morten, kommer til Sandnes med sitt Vålerenga søndag. Foto: Vålerenga Håndball

Sønnen Morten Linder er blitt kjent for å være den Sandnes-spilleren som spiller med størst entusiasme og glød – og et stort vinnerinstinkt.

– Dette har han fra moren?

– Det er fare for det! sier mamma Linder og smiler.

– Jeg er den eneste moren i verden som ikke lar ungene vinne i verken kortspill eller ludo. Så der har de aldri slått meg, heller, hevder hun.

Men i håndball har hun faktisk måtte gi tapt for Morten. Da lagene møttes i høst vant Sandnes, men Anita var da assistenttrener. Nå er hun hovedtrener.

– Overrasker kanskje

Morten kan knapt vente til søndagens familieduell. Helt fram til han var 16 år hadde han moren som trener.

– Det blir en kjempeopplevelse og en knallkamp. Jeg elsker sånt! Det er alltid kult å spille mot noen du kjenner, og når det er mamma, som har lært meg håndball, så er dette den store ildprøven for min del, sier han og smiler.

Selv om nyopprykkede Vålerenga står med null poeng, advarer Morten mot å ta for lett på søndagens motstander. Det er nemlig ingen trenere i hele divisjonen som kjenner sandneslaget så godt som Vålerenga-treneren. Hver gang Sandnes spiller på Østlandet, sitter Anita Linder på tribunen og følger med.

– Hun er kjempesmart, og kommer til å legge opp en strategi som vil gjøre det vanskelig for oss, tror Morten Linder.

Det er også planen til Anita Linder.

– Det kan godt hende at de blir overrasket over måten vi kommer til å spille på. Vi må ha flaksen på vår side, men jeg ble ikke skremt da jeg så dem mot Follo. Spiller de slik mot oss, så skal de få slite, advarer Vålerenga-treneren, som samtidig innrømmer at hun gjerne ser Sandnes rykke opp til Eliteserien.

– Men vi gir ikke bort poengene til dem. De får slåss for det, sier hun.

To poeng, eller sønnen hjem?

Morten Linder legger ikke skjul på at han er stolt over morens prestasjoner som håndballtrener. Selv om dette er hennes første jobb på herresiden, har hun en meget sterk CV i aldersbestemte klasser.

– På det 97-laget jeg spilte for, endte ni eller ti opp som seniorspillere. Tre av oss har spilt eliteserie. Laget til lillebroren min har hun trent til finale i Partille Cup, verdens største håndballturnering, tre ganger, sier Linder, som kunne laget en enda lenger liste.

– Hvordan blir den neste familiemiddagen hos Linder hvis Vålerenga sjokkerer og vinner?

– Det vet jeg ikke, for den familiemiddagen hadde jeg ikke vært på! sier Morten lattermildt og legger til:

– Da er det nok fare for at jeg blir boende her for alltid. Det er ingen tvil om at det er kjempeviktig å slå mamma, sånn at jeg kan gni det inn på neste familiemiddag.

På samme spørsmål til Anita Linder, svarer hun følgende:

– Det går nok greit, selv om vi skulle vinne. Men vi vet jo å komme med små stikk til hverandre, da ...

– Morten sier at han aldri kommer hjem til Østlandet igjen hvis dere vinner?

– Haha! Han sier det ja.

– Så tar du to poeng, eller sønnen hjem?

– Nå ble jeg nesten litt i tvil, men jeg tror vi sier to poeng, sier Anita Linder, som står fast ved sine prinsipper om aldri å la ungene vinne mot henne.

Så får vi se hvordan det går på søndag, da.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...