Sandnesposten A/S

Møter politimesteren til forsoningsmøte

FORSONING: Sigurd Sjursen har tatt initiativ overfor politimesteren til et møte. Det finner sted klokken 13.00 på fredag. Foto: Frode Olsen

«Bomfritt Jæren-Nok er Nok» antydet langt på vei at politimester Hans Vik har utført en vennetjeneste på vegne av ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø (H). Fredag tar politimesteren i mot ledelsen fra aksjonistgruppen for å diskutere saken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2018 kl 13:53

Det var på sin egen pressekonferanse at «Bomfritt Jæren-NOK er NOK» langt på vei antydet at politimester i Sør-Vest politidistrikt, Hans Vik, har utført en vennetjeneste når det kommer til det bommotstanderne anser som usedvanlig rask saksgang og uforholdsmessig stor bot i forbindelse med opptrinnet i bystyresalen i Stavanger.

Det var Jan Ove Sikveland som var aksjonsleder, og samme mann er ilagt et forelegg på 25.000 kroner for ordensforstyrrelse. Årsaken er at aksjonistene avbrøt et bystyremøte, hvor Sikveland uten lov gikk opp til talerstolen og ba om å få noen minutters taletid.

Det hele endte med at ordføreren i Stavanger, Christine Sagen Helgø (H) bestemte en pause i møtet. Noen minutter senere forlot aksjonistene salen, og møtet fortsatte.

Reagerer

Deretter gikk det mindre enn sju dager før Sikveland fikk servert forelegget. Bomaksjonistene reagerer på det de betrakter som usedvanlig rask saksgang. I tillegg til botens størrelse, er de også overrasket over at politimester Hans Vik i følge Bomfritt Jæren,«tok saken i egne hender».

– Vi har fått opplysninger som sier at det finnes en relasjon mellom dem, og vi mistenker at alt dette kan være en vennetjeneste fra politimesteren sin side, slik at Christine Sagen Helgø (H) skulle slippe å bli «skitten» på hendene i denne betente saken, lyder meldingen.

Sigurd Sjursen fra Bomfritt Norge forteller at de har fått sin informasjon fra nære kilder.

– Det dreier seg om kilder fra det indre politiske liv i Stavanger, sier Sjursen.

Politimester Hans Vik og Christine Sagen Helgø valgte i ettertid å avkrefte alle påstandene fra aksjonistgruppen.

– Jeg velger og ikke kommentere slike grunnløse påstander, sa politimesteren tidligere i uken.

Møtes fredag

Torsdag formiddag tok ledelsen i Bomgruppen kontakt med poliiet. Det ble annonsert via en pressemelding fra Sigurd Sjursen.

– Bomfritt Jæren og politimester Hans Vik avholder forsoningsmøte fredag 9.november på politihuset i Stavanger. Dette møte kommer i stand som en følge av siste ukens hendelser, og det vil bli diskutert hvordan Bomfritt Jæren kan ha et best mulig samarbeid med politiet fremover. Begge parter ser frem til et godt og konstruktivt møte, sier Sjursen.

Politimester Hans Vik er fornøyd med gruppens initiativ.

– Jeg er veldig glad for initiativet, og ser fram til en god samtale med aksjonsgruppen, sier politimesteren til Sandnesposten.

Møtet starter klokken 13.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...