Myhre vurderer tilbud fra EIK – Ulf ikke interessert

Vetle Myhre er soleklar toppscorer i fjerdedivisjon. Det har EIK fått med seg, og andredivisjonsklubben har nå kommet med et tilbud til spissen. Foto: Frode Olsen

Kent Håvard Eriksen er ute på ubestemt tid og det er tynt med alternativer på spissplass for Sandnes Ulf. Den mest målkåte spilleren i lokalfotballen blir likevel ikke vurdert av trener Bengt Sæternes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2018 kl 13:54

I Sandnes Ulf håper man at Kent Håvard Eriksen kan bidra på banen etter sommeren og utover høsten. Men de er langt fra sikre, og i verste fall kan det gå mot operasjon for lagets toppscorer. Klubben har sendt Eriksen til flere eksperter for en utredning de siste ukene, men har ikke fått noe klart svar på hva som er veien videre og tilbake for spissen som nylig signerte ny fireårskontrakt med klubben.

– Det er veldig frustrerende, ikke minst for Kent selv. Vi lever i håpet at han skal være tilbake snart, men vi vet jo ikke, og ekspertene vet tydeligvis ikke helt de heller. Han har vært hos flere spesialister og forhåpentligvis får vi et svar i løpet av de nærmeste dagene. Men det har vi sagt en stund nå, sier Bengt Sæternes, og innrømmer at savnet av spydspissen er stort.

– Det er ingen tvil om at han er en viktig spiller for oss, slår treneren fast.

Det er bare å se på tallene. Eriksen scoret 15 mål på 28 kamper fra start i fjor. Året før startet han 17 kamper og scoret 13 mål. I år har det blitt fire mål på ti kamper, men 27-åringen har også spilt med smerter siden tredje serierunde.

Når sommerens overgangsvindu åpner 19. juli, må Sandnes Ulf på jakt etter ny venstreback etter at Ari Mohr Jonsson røk korsbåndet nylig. Sandnes Ulf er i rød sone i lisensnemnda til Norges Fotballforbund, men ettersom Jonsson blir sykmeldt, frigjør det midler til å hente en erstatter.

Spørsmålet er om Sandnes Ulf trenger en ny spiss vel så mye som en ny venstreback. Men uten de store, økonomiske midlene, må det i tilfelle være en spiller som koster lite og som i tillegg kan gå inn og bidra med en gang.

– Sommervinduet er veldig vanskelig, for nye spillere må levere to dager etter at de er signert. Det er mye lettere når du kommer inn i januar og har bedre tid på deg, sier Sæternes.

– Kunne gjort en god figur

Skulle Sandnes Ulf likevel bestemme seg for å ta sjansen på noen fra «billigkroken», finnes det et godt alternativ på Riska. Vetle Myhre bøtter inn mål for Riska i 4. divisjon og har bestandig scoret mye mål i lavere divisjoner. 27-åringen har i tillegg erfaring fra både Eliteserien og 1. divisjon med nettopp Sandnes Ulf, samt 2. divisjon med andre klubber.

Spissen legger ikke skjul på at en ny sjanse i Sandnes Ulf hadde vært stas.

– Det hadde vært veldig kjekt, det skal jeg ærlig innrømme. Jeg tror jeg kunne gjort en god figur også, sier Myhre til Sandnesposten.

– Hadde du klart å spille deg raskt nok i form til å takle kravene i 1. divisjon?

– Det tror jeg. Jeg skulle i hvert fall gjort alt for å komme meg i form, og jeg vil ikke si at jeg er i fjerdedivisjonsform nå akkurat, sier spissen som denne uken fikk et tilbud fra andredivisjonsklubben EIK.

Myhre har tidligere vært klar på at andredivisjon er uaktuelt, men etter å ha lekt seg i fjerdedivisjon noen år har han fått sulten på toppfotball tilbake.

– Jeg har ikke bestemt meg, men skal svare innen 1. juli. Jeg har veldig lyst til å satse igjen og EIK har et spennende prosjekt på gang. Jeg skal bruke denne uken til å tenke meg godt om.

Myhre scoret denne uken sitt 22. seriemål denne sesongen (32 i fjor), og er soleklar toppscorer i 4. divisjon avdeling 1. Nestemann på listen har 13 fulltreffere. Til sammenligning har Sandnes Ulf 2 sin toppscorer fire mål (André Torgersen Rossavik) i 4. divisjon avdeling 2. Der er for øvrig tidligere Sandnes Ulf-spiller Eirik Larsson, nå tilbake i Hana, toppscorer med ni mål.

Ekeland tilbake

Etter at Myhre banket inn seks mål i 6-2-seieren mot Varhaug tidligere i vår, uttalte Sæternes at Riska-spissen ikke var en spiller han vurderte å hente. Sandnes Ulf-treneren har ikke endret mening siden sist.

– Det er ikke sånn at vi ikke har vært innom tanken, men han er ikke en vi vurderer som aktuell. I tillegg får vi tilbake Roger Ekeland som har vært på utlån til EIK, sier Sæternes.

Ekeland har ikke hatt det beste låneoppholdet i andredivisjonsklubben og har også slitt med skader. Sæternes forventer likevel at Ekeland er med for fullt etter sommerferien.

– Han er en spiller vi har veldig tro på, som vi vet kan score mål. Vi trenger han nå, sier han.

– I tillegg har vi noen spennende unggutter i vår egen ungdomsavdeling, poengterer Sæternes, som nødig vil blokkere deres vei inn mot A-laget.

99-modellen Erik Berg Mauritzen og 2001-modellen Stian Frafjord er begge lovende angrepsspillere som Sandnes Ulf-treneren har et godt øye til.

Danso fortsatt syk

Søndagens hjemmekamp mot Åsane er Sandnes Ulfs siste før Obosligaen tar ferie i tre uker. Delt toppscorer med Kent Håvard Eriksen, Erixon Danso, har slitt med sykdom de to siste ukene og klarer neppe 90 minutter til helgen heller. De to siste kampene har han kommet innpå det siste kvarteret, og vært fullstendig sluttkjørt etterpå.

– Danso var helt tom etter Ull/Kisa-kampen også. Helt ferdig. Vi håper jo at det skal slippe taket snart, men vi får se, sier Sæternes.

Daniel Edvardsen, som måtte stå over Ull/Kisa-kampen etter en smell i foten på lørdagstreningen, er trolig tilbake i troppen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...