Nå blir det felles innsats mot tyveriene i Giskehallen

TYVERI: Elevene ved Giske ungdomsskole benytter Giskehallen som gymarena. De siste ukene har antall tyverier blomstret opp. Elektroniske artikler og merkeklær er tilsynelatende mest populært blant de klåfingrede. Foto: Frode Olsen

Etter at Sandnesposten omtalte tyverier fra garderobene i Giskehallen, har Trones og sentrum bydelsutvalg tatt affære. Sammen med kommunen gjør de et forsøk på å angripe utfordringen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2019 kl 08:06

Etter oppslaget i Sandnesposten om oppblomstring av tyverier fra garderobene i Giskehallen, har Trones og sentrum bydelsutvalg behandlet temaet. På første utvalgsmøte etter avisoppslaget, bestemte bydelsutvalget seg for å lage en offisiell sak til behandling.

Les også: Tyverier i Giskehallen får elever til å fortvile

– Vi har to representanter fra Giske ungdomsskole i bydelsutvalget, og de er rimelig fortvilte over situasjonen. Vi har ikke helt avdekket hvilke alternativer som finnes når det kommer til å kunne låse skapene, men vi har opprettet en sak for å angripe dette korrekt. Nå håper vi på et samarbeid med kommunen for å finne en løsning som kan minimere risikoen, sier HildeGunn Aarskog Sagland (H) i bydelsutvalget.

De siste ukene er det avdekket flere tilfeller av stjeling fra garderobene. Merkeklær og elektroniske artikler har en tendens til å forsvinne dersom elevene ikke tar med seg alt fra garderobene mens de har gym.

– Det er ikke skolen som styrer hallen, og dermed har ikke lærerne etter det vi er fortalt, tilgang til garderobenøkler. Vi ønsker at kommunen skal kikke på saken, og håper at vi i samarbeid kan komme til en bedre løsning enn dagens, sier Aarskog Sagland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UNG POLITIKER: Det var Håvard Haugen som løftet problemstillingen i Sandnes unge bystyre. Han fikk gehør, og nå sjekker kommunen hvilke tiltak som kan være effektive. Foto: Frode Olsen

Fagleder Odd Willy Støve for idrett og friluftsliv i Sandnes kommune er klar over problemet.

– Det har tidligere vært en del utfordringer med tyverier fra Giskehallen, og at dette spesielt var knyttet til en periode i 2015, før Giskehallen 2 og de nye garderobene ble åpnet. Problemene rundt tyverier var et fokusområde i forbindelse med rehabiliteringen, og det ble da montert låsbare skap i garderobene, sier Støve.

Nå vil han sammen med sine ansatte gjøre nye vurderinger.

– Jeg skal be vår forvalter for idrettshallene om å undersøke litt rundt saken og gi nærmere beskrivelser rundt låseordningene som er etablert i Giskehallen. Som tidligere er kommunen villig til å se nærmere på tiltak sammen med skolen, sier Odd Willy Støve til Sandnesposten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...