Vil flytte møbelutsalg fra Kvål til Lura: Nå er han mer optimist enn tidligere

VIL FLYTTE: Byrge Hodne ved Eureka Møbler vil gjerne gjøre Stokkamyrveien 26 til møbelutsalgets nye adresse permanent. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Daglig leder Byrge Hodne tror Eureka Møbler til syvende og sist får flytte fra Kvål til Lura. Men han irriterer seg grønn over det han omtaler som et utdatert regelverk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2017 kl 11:36

– Vi ligger bortgjemt på Kvål i dag og ser mange fordeler med å flytte til Lura. Men dagens regelverk, som jeg mener er utdatert, gjør at vi tvinges til å sitte på gjerdet uten å vite hva det endelige utfallet blir, sier Byrge Hodne.

Han er daglig leder ved Eureka Møbler som i dag holder til i deler av den gamle sykkelfabrikken på Kvål. Hodne og resten av Eureka signerte i fjor leiekontrakt med Pareto Eiendomsinvest Nordic AS, som eier Stokkamyrveien 26. Her holdt Kverneland Bil hus inntil i fjor høst.

Eureka ønsker å flytte fra Kvål til Lura, men det er ingen kvikk fiks. For mens både Sandnes kommune og flertallet i fylkesutvalget i fylkeskommunen støtter flyttingen, har Fylkesmannen i Rogaland satt foten ned for bruksendringen som vil omgjøre lokalene i Stokkamyrveien til møbelforretning permanent.

– Drømmen har vært å flytte fra Kvål til Lura. Her vil vi være mye mer synlige, vi vil fylle et handelslokale som i dag står tomt og hvor det finnes gode parkeringsmuligheter allerede. I tillegg kan folk besøke både Møbelringen og Plantasjen fra samme parkeringsplass, samt andre møbelforretninger som holder til i samme område, sier han.

– Mindre bilkjøring

Saken har gått fram og tilbake mellom Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune og Fylkesmannen i Rogaland i flere måneder.

Fylkesmannen, som i sin uttalelse har argumentert med at ytterligere møbelbutikker på Forus vil bidra til å svekke sentrumshandelen både i Sandnes, Sola og Stavanger, samt vil bidra til økt bilbruk.

– Om den aktuelle møbelforretningen hadde blitt lokalisert til etablert senterstruktur, ville deler av handelen skjedd gjennom bruk av miljøvennlige transportformer, sykkel og gange, heter det i klagen fra Fylkesmannen i Rogaland.

Den argumentasjonen kjøper ikke Hodne.

– Vårt konsept passer ikke inn i sentrum. Jeg mener det faktisk vil bidra til mindre bilkjøring om vi får etablere oss her, for folk kjører allerede i dag til Lura/Forus når de skal handle møbler. Da må det være bedre at vi holder til i samme område i stedet for at folk må kjøre den lange veien ekstra til Kvål, sier han.

– Utdatert regelverk

I sommer har Eureka Møbler hatt to ukers utsalg fra de omtalte lokalene på Lura. Dette er mulig fordi kommunen og fylkeskommunen har godkjent bruksendringen av lokalet til møbelforretning. For at det skal gjelde permanent, må innsigelsen fra fylkesmannen enten trekkes eller overstyres fra kommunal- og moderniseringsdepartementet. Det er nemlig hos departementet saken havner dersom fylkesmannen ikke kommer til enighet med kommunen og fylkeskommunen.

– Vi opplevde at mange nye oppdaget oss her de to ukene vi hadde åpent i Stokkamyrveien. Mange rister på hodet over usikkerheten som råder om hvorvidt vi får være her permanent eller ikke, sier han.

Hodne er uansett sterk i troen på at saken får en lykkelig slutt.

– Vi opplever stor støtte fra Sandnes kommune og følte det som en kvart seier da utvalg for byutvikling enstemmig vedtok å ikke ta fylkesmannen klage til følge forrige uke. Vi mener dagens regelverk er utdatert og er sterke i troen på at det vil gå veien til slutt, sier Hodne.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...