Nå er hun klar til å kjempe for Wirak

BIDRAR GJERNE: Hadia Tajik bidrar gjerne med utformingen av Sandnes Ap sitt valgprogram om hun blir spurt. Foto: Trond Eirik Olsen

Nestleder Hadia Tajik i Arbeiderpartiet har blitt sandnesgauk og kommer fram mot valget neste høst til å bruke mye krefter på å sikre at Stanley Wirak blir ordfører i byen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

POLITIKK: – Det meste er nå på plass i leiligheten, jeg mangler bare å få koblet opp Get. Tekniske installasjoner er ikke helt min greie og her trenger jeg nok litt hjelp. Forhåpentligvis er dette noe som vil komme på plass snarlig. Jeg gleder meg i alle fall til å bli sandnesgauk. Selv om det naturlig nok blir mye tid i Oslo, vil jeg pendle når jeg har muligheten, sier Tajik.

Ap-nestlederen ønsker ikke å si noe nærmere om plasseringen, annet enn at det er en beskjeden leilighet på 57 kvadratmeter på Lura.
– Det er plass nok for en person, sier hun og smiler.

Nær familien

Selv om barndom og oppvekst var i Bjørheimsbygd i Strand har Hadia Tajik sterke relasjoner til byen hun nå har bosatt seg i. Både foreldre og en eldre bror er bosatt her. Hun har også fått sansen for å løpe hinderløp i naturen og for ikke lenge siden tok hun sammen med en venninne Trolljegerprøven i Sandnes.

– Det er mer en sosial ting. Jeg er ikke med for vinne, men har blitt glad i sporten og det å få prøvd seg selv på tøffe utfordringer, sier hun og fortsetter;

– Det kanskje aller fineste med Sandnes for meg personlig er det å kunne se fjell i alle retninger. Dette minner meg alltid om oppveksten i Bjørheimsbygd. Jeg har på mange måter begynt å finne roen i Sandnes, sier Ap-nestlederen, som mange for lengst har utpekt som en aktuell kandidat til å innta ledervervet i Ap om det skulle bli aktuelt med lederskifte.

Selv avviser hun bestemt at dette er en aktuell problemstilling.

– Å være nestleder holder i massevis for meg, sier hun og smiler.

– God Ap-politikk i Sandnes

Som gauk er det naturlig at Tajik følger lokalpolitikken tett. På tross av lave meningsmålingstall nasjonalt har hun stor tro på at Ap skal kunne reise seg og gjøre et godt valg. Den siste tidens bompengedebatt ønsker hun ikke å uttale seg om, men hun mener det vil være av stor betydning for Ap å holde den ledende posisjonen i byen. Så viktig at hun selv vil legge inn et ekstra gir for at Wirak også blir sittende som ordfører i neste periode.

– Sandnes er en stor by og det er klart at det vil bety mye for oss å beholde ordfører og posisjon her. Utviklingen har vært god og det er viktig for byen at dette får fortsette, sier hun.

– Du ser ingen problemer med at posisjonssamarbeidet Ap og Frp fortsetter?

– Jeg vil neppe gå ut å anbefale kompaniskap mellom Ap og Frp andre steder. At dette fungerer i Sandnes har å gjøre med god personkjemi og god dialog mellom Wirak og Pål Morten Borgli (Frp). Når det er sagt, har samarbeidet også vist seg å gi gode resultater for byen på mange felt, og det er viktig at den gode utviklingen får fortsette, sier hun.

– Er det god Ap-politikk som føres i Sandnes?

– Ja, svært mye av det som har vært gjort i Sandnes de siste periodene er definitivt god Ap-politikk, sier hun og gir eksempler;

– Byen har i dag full barnehage- og sykehjemsdekning, i dag satses det enormt på digitalisering i skolen med cromebook til alle elevene i grunnskolen og Sandnes er i dag på topp når det gjelder satsing på lærlinger. To lærlinger pr. 1000 innbygger er langt over landssnittet og jeg tror neppe dette hadde vært mulig uten Ap i førersetet. Vi har også unngått privatisering, sier hun.

– Hvilke saker mener du blir viktig for Ap å fremme når det lokale valgprogrammet nå skal snekres?

– Det er store utfordringer i forhold til å sikre areal for videre boligbygging i hele kommunen. Ikke minst gjelder dette rimelige boliger for yngre som sliter med å komme inn i boligmarkedet. Sandnes har en god modell for dette og mye er gjort allerede, men det er store utfordringer, sier hun og fortsetter;

– Det blir også viktig å sikre god kvalitet i skole- og omsorgssektoren. Full sykehjems- og barnehagedekning er bra, men nå må vi også jobbe for at innholdet og kvaliteten på tilbudene blir bra. Dette gjelder også for skolen. Samtidig må det satses videre på næringsutvikling og her blir turisme et viktig satsingsområde. Sandnes har satt av rundt 40 millioner i fond for dette formålet og det er store planer på gang.

Vil bidra

Hvorvidt Tajik vil være med på utformingen av Sandnes Ap sitt valgprogram foran kommunevalget i 2019 vil hun ikke svare direkte på, men hun utelukker ikke at hun vil bidra dersom hun blir spurt. Sist helg var hun på Karmøy for å bistå lokallaget her i arbeidet med valgprogram.
– Det er lokallaget i Sandnes som utformer programmet. Jeg føler meg trygg på at de klarer å skape et godt program uten min hjelp, men blir jeg spurt om råd vil jeg selvsagt bidra, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...