Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Nå gjør kommunen en skikkelig vurdering på Høle

GLEDE: Ingeborg Strand og Merete Nielsen kan forvisse seg om at kommunen nå gjør en real vurdering når det kommer til eldreboliger og framtidig boform for eldre på Høle. Her står de på tomten som ble testamentert med krav om bruk til eldreomsorgen. Foto: Frode Olsen

Høle eldresenter har sammen med Sanitetsforeningen lenge hatt et ønske om flere eldreboliger i bygden. Nå har politikerne bestemt seg for å gjøre en kartlegging av behovet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Det er Norske Kvinners Sanitetsforening som driver Høle eldresenter. De holder til i enden av en rekkehusløsning. Høle eldresenter benytter én av de totalt fire leilighetene til samlingsplass på tirsdagene. Her lages også all mat til hjemmelevering to dager i uken.

Styreleder Merete Nielsen i eldresenteret forteller at tomten i sin tid ble testamentert til Sandnes kommune, under forutsetning av at den skulle brukes til eldreomsorg.

– For over 30 år siden ble det regulert inn 16 omsorgsboliger her. Kun fire av dem ble bygget. Av de fire enhetene som finnes, er det kun to som benyttes til eldreomsorg. De to resterende boligen brukes til sosialklienter, sier Nielsen.

Fikk ikke svar

Både styreleder Nielsen og leder av Høle sanitetslag, Ingeborg Strand, påpekte overfor Stanley Wirak og Annelin Tangen (Ap) da de nylig var på besøk, at behovet for flere eldreboliger er påtrengende. Duoen fortalte at de reiste problemstillingen også i 2015, men at de ved den anledning ikke fikk svar.

Stanley Wirak (Ap) lovet svar da han var på besøk, og da utvalget for helse- og omsorgsevne hadde møte få dager etterpå, tok Annelin Tangen (Ap) opp saken.

– Administrasjonen vil på vegne av kommunen gjennomføre en skikkelig vurdering av situasjonen på Høle. Det er første steg, og forslaget jeg satte fram på vegne av Ap og Frp ble enstemmig vedtatt av de andre politiske partiene, sier Annelin Tangen.

Forslaget som ble vedtatt:

Nye boliger med helse- og omsorgsbehov på Høle.

«Utvalget for helse- og sosialtjenester ber rådmann vurdere behov og muligheter på Høle for nye boliger for eldre med helse- og omsorgsbehov. Utvalget ber rådmann vurdere behov med bemanning og fremtidens boform som er omtalt i omsorgsplanen uten stedlig fast bemanning hele døgnet».

STAS: Stanley Wirak og Annelin Tangen hilser på Merete Nielsen og sjefskokk ved eldresenteret, Jeanne Strand. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...