Nå har byggingen av det nye rådhuset startet

I GANG: Ordfører Stanley Wirak har få sekunder i forveien tatt det første av mange grabbetak som skal tas på tomten som neste år huser byens nye rådhus. Foto: Andreas Kydland

Ordfører Stanley Wirak kunne endelig sette seg bak spakene i gravemaskinen og markere startskuddet for byggingen av byens nye rådhus.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2017 kl 14:17

– Dette skal bli et lokomotiv for byens utvikling, sier ortdfører Stanley Wirak offensivt.

Tirsdag ettermiddag tok han de første grabbetakene med gravemaskinen på nabotomten til Havnespeilet som til neste år huser byens nye rådhus.

– Her kommer 400 arbeidsplasser, og vi får til og med ventilasjon, sier ordføreren som forteller at kommunens ansatte i flere år har jobbet i dagens rådhus på dispensasjon fra arbeidstilsynet.

– Skulle vi fortsatt holdt hus i dagens rådhus, hadde det trengt rehabilitering og oppussing for hundre millioner. Nå får vi et nytt, energieffektivt rådhus midt i indrefileten i Sandnes, sier ordføreren.

Utfordrende grunn

Daglig leder Torbjørn Sterri i Sandnes Eiendomsselskap KF forteller at det fram til nå har vært utfordringer knyttet til grunnen det nye rådhuset skal bygges på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTT RÅDHUS: I løpet av 2018 skal nytt rådhus åpnes i Havneparken i sentrum.

– Området vi står på er utfylt sjø, så det er ikke langt ned til vann. Det har gjort at vi ikke kan ha parkeringsanlegg under rådhuset, noe vi har funnet andre løsninger på, sier Sterri, som forteller at planen er å kunne åpne det nye rådhuset i desember 2018.

– Går alt etter planen, kan ordføreren holde nyttårstalen i det nye rådhuset, sier Sterri.

– Stort, men nøkternt

Det er Kruse Smith som står for byggingen. Samme selskap har nylig bygget den nye hovedbrannstasjonen som også huser legevakt og øyeblikkelig hjelp i Sandnes.

Det nye rådhuset teller rundt 11.000 kvadratmeter og har en kostnad på 406,5 millioner kroner.

Ordfører Wirak forsvarer prislappen.

– Dette er et nøkternt prosjekt. Vi får plass til dobbelt så mange arbeidsplasser som dagens rådhus, vi får et energivennlig bygg og viser at vi tror på Sandnes. Vi har redusert prislappen fra det opprinnelige forslaget. Dette er et nøkternt, men likevel ikke gjerrig prosjekt, og jeg gleder meg til å høre lyden fra byggingen, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...