Nå har Remas 26.000 kvadratmeter store distribunal åpnet

VAGLE: Slik ser Rema Distribunal Vagle ut fra luften. Foto: Aeroview AS

Fra Vagle skal Rema Distribusjon forsyne kjedens matvarebutikker på Sør-Vestlandet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2018 kl 15:37

– Dette har blitt et helt utrolig bygg. Å komme inn her i dag for første gang var ganske «breathtaking», som vi sier i Trøndelag, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000 til Sandnesposten.

Tirsdag ettermiddag åpnet han Rema Distribunal Vagle som skal forsyne kjedens matvarebutikker på Sør-Vestlandet framover.

Kjedens voldsomme vekst over flere år har ført til at distribusjonslokalene på Forus for lengst er for små.

– Vi flyttet inn i lokalene på Forus i 2004 og hadde da god plass med de 10.800 kvadratmeterne vi hadde. Men vi har senere måtte leie andre lokaler, og distribuerer i dag fra tre bygg. Det er både dyrt og ikke miljøvennlig, sier Reidar Sørvåg som er daglig leder ved Rema Distribunal Norge.

Nå er alt samlet under ett tak som er langt fra bare et lager. Halvautomatisk drift er tatt i bruk, og 6337 kvadratmeter med solceller er på plass. Her skal energien forvaltes i et system som kombinerer elektrisk og termisk lagring. Kombinasjonen av innovative elementer med intelligent styring danner et lokalt energikretsløp der tilgjengelige ressurser utnyttes maksimalt.

– Å komme inn her, er nesten som å komme inn i et romskip. sier Reitan, som selv bare har fulgt prosessen fra idé til bygging og ferdigstillelse fra styrerommet fram til tirsdag.

Bygget produserer 840.000 kWh miljøvennlig solkraft årlig noe som tilsvarer årsbehovet til 40 eneboliger. Ved hjelp av intelligente valg basert på værdata, prissignaler i energimarkedet og prediksjon av byggets fremtidige energibehov sikres effektiv energibruk.

Systemet tar også hensyn til gevinst ved effektutjevning og variasjoner i strømpris. En tilleggseffekt er dermed at belastningen på kraftnettet reduseres.

Solkraftverket har en installert effekt på 1 MWp. Totalt dekker dette 25 prosent av det årlige energibehovet og i perioder drives bygget kun på solkraft.

Byggherre er Login Vagle AS med SV Betong AS som hovedentreprenør.

KAN GLISE: Administrerende direktør Ole Robert Reitan i Rema 1000 var på plass under åpningen. Foto: Andreas Dirdal Kydland

ÅPNET: Fungerende ordfører Pål Mortemn Borgli (Frp), daglig leder Reidar Sørvåg ved Rema Distribunal Vagle og Ole Robert Reitan like etter åpningen. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...