Nå hyler det igjen i Lura bydel

NY LYD: Margrethe Fossdal og andre innbyggere ble i 2018 plaget av en lyd som stammet fra blokkene under oppføring. Helgens lyd stammer ifølge Fossdal og henne mann fra havnen like ved de nye blokkene. Foto: Frode Olsen

I fjor høst herjet en hylelyd fra blokkene som er under oppreisning på Lurahammaren. Nå plages folk i bydelen av ny lyd, men denne gang er det ikke blokkene som er kilden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2019 kl 12:21

Høsten 2018 oppsto det en meget spesiell utfordring for folk på Lura. Med vindretning fra sør-øst kom det nemlig en kraftig hylelyd fra de nye boligblokkene under oppføring.

Les også: Grusom hylelyd hjemsøker Lura

Lyden var så intens, og reaksjonene så kraftige, at Veidekke tok saken meget alvorlig og satte spesialistselskapet Sinus på oppgaven.

«Takk for tilbakemelding fra flere av dere om at lyden var å høre igjen i dag. Vi fikk med oss selskapet Sinus ut på befaring i ettermiddag. De fikk testet og tatt gode målinger av lyden. Med et lite forbehold om at testene først skal analyseres ferdig, så tror vi med stor sannsynlighet vi har funnet kilden. Den virker til å komme fra spilerekkverket, men ikke nødvendigvis av vibrasjon, som noen har nevnt. Vi vil jobbe videre med å finne tiltak for å stoppe lyden, lød meldingen fra Veidekke».

I helgen har folk i samme område vært plaget av ny uling. Margrethe Fossdal, som i fjor høst var med Sandnesposten på befaring, sier lyden denne gang virker å ha noe lavere dur.

– Jeg gikk bort til pianoet og sjekket. Denne lyden er i et lavere toneleie, og minner om en C-dur. Nå skal jeg gå bort til blokkene for å se om jeg kan gjøre et opptak, sier Margrethe Fossdal søndag formiddag.

Stein Tore Hamre bor i Eikeveien. Han forteller at det igjen uler godt over Lura bydel.

– Dette er faktisk plagsomt, spesielt nattestid, og lyden har vært intens de siste dagene. Vi som bor her er vant med litt uling fra seilmastene fra båtene, men lyden vi hører nå har en lavere frekvens og bærer lenger, sier Hamre.

Margrethe Fossdal tok søndag formiddag med seg både mann og hund på tur i et forsøk på å lokalisere den nye lyden. Det gikk ikke lang tid før de fant ut at lyden kommer fra havnen.

– Det virker ikke som det er blokkene som er problemet, men hylelyden kommer trolig fra havnen like ved. Den er tydelig og varierer i styrke. Vi klarer ikke finne nøyaktig årsak, men lyden høres veldig godt, sier Fossdal.

På sosiale medier er det flere som gir uttrykk for at de hører hylelyd i bydelen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...