Nå kan det bli skøyteis i sentrum

TO ALTERNATIVER: Her står varaordføreren på Mauritz Kartevoldsplass i sommer. Dette området kan bli stedet for isflate. Ruten er også et alternativ kommunen vurderer. Foto: Frode Olsen

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) lanserte mandag muligheten som finnes til å legge skøyteis på Ruten eller et annet passende område i sentrum.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2019 kl 11:30

I løpet av kort tid kan det være at Sandnes får isflate i sentrum. Varaordføreren luftet mandag muligheten for de andre medlemmene i formannskapet.

– Det har åpnet seg en mulighet som gjør at en leverandør fra Klepp kan organisere og legge is i sentrum i løpet av kort tid. Det finnes flere passende steder, hvor Ruten eller området foran kulturhuset kanskje blinker seg ut som de mest gunstige, sier Borgli.

Prisen for montering og leie av anlegget er ikke helt spikret, og den er og avhengig av tidsperioden for leie av utstyr.

– Det vel snakket om 500.000-600.000 for rundt 30 til 40 dager eller litt lenger periode, men det er kanskje litt for kort tid. Jeg synes kanskje det er best å ha isen liggende til like over påske dersom vi skal gjennomføre dette. Det å skulle legge isflate nå, vil også bidra til å se hvor populært dette bli blant folk. Da får vi en pekepinn på kommende år, sier Borgli.

Rekreasjon og hygge

Pål Morten Borgli forteller at tanken er å kunne tilby folk i sentrum en annerledes og koselig opplevelse sammen med andre i sentrumsområdene. Tiltaket er fra hans side tenkt som rekreasjon og hygge.

– Dette har ingenting med den generelle ishalldebatten. Denne isflaten vi nå tenker på er intet annet enn byutvikling og samfunnsglede for folk som ønsker å kose seg, sier han.

Rådmannen og hennes administrasjon fikk mandag i oppgave å sjekke ut hvordan innkjøpet av tjenesten eventuelt kan løses. Dersom kommunen bestemmer seg, kan isen være på plass meget raskt.

– Mitt inntrykk er at det ikke skal stå på leverandøren. Det vil være noen utgifter tilknyttet strømforbruk, men det er ikke mer enn det normale når vi har andre arrangement i byen. Jeg synes vi skal iverksette dette dersom rådmannen finner det tilrådelig, sier han.

Høyre tenker annerledes

Da Borgli presenterte forslaget for de andre i formannskapet mandag, fikk han noen åpne spørsmål, mens noen få var skeptiske til forslaget. Da spesielt med tanke på at 600.000 virket som mye penger for den korte tiden, samt at det kanskje var bedre å vente til neste år med tanke på tidsfristen. Kenny Rettore fra Høyre var i utgangspunktet mer for at kommunen skal bruke sine interkommunale anlegg.

– Jeg synes det er bedre om vi for eksempel bruker disse pengene til å busse folk til Sørmarka Arena. Vi kan organisere veldig mange bussturer til Stavanger og vårt interkommunale anlegget for denne summen. Skolene og barnehagene har stramme driftsbudsjett, sier Kenny Rettore.

Pål Morten Borgli tolker innstillingen til Rettore som negativ.

– Ja, det må jeg få lov å si. For meg blir det å problematisere ting. Her snakker vi om å utvikle og teste ut et prosjekt som kan være til glere for våre innbyggere. Da blir det rart å skulle sende folk til en annen by i busser, sier Borgli.

Rådmannen og hennes administrasjon sjekker nå de praktiske løsningene.

– Det er også mulig at private sponsorer kan bidra til effektivisering. Vi får uansett mest trolig svaret på om isen skal legges i løpet av denne uken, sier Borgli.

AKTIV SANDNES: Kenny Rettore (H) er tydelig på at Høyre ønsker ishall, men at det kommer lenger ned på listen over deres prioriterte anlegg. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...