Nå kommer det venterom på Ruten

KAN GÅ INN: Ingun Skei Larsen (t. venstre) og sønnen Styrk Alexander (5) slipper å snart å stå ute kalde dager mens de venter på å skifte buss på Ruten. Også næringsdrivende Wenke Håland kan glede seg over at det gamle billettkontoret snarlig blir omgjort til venterom. Foto: Trond Eirik Olsen

Går alt som Rom Eiendom tror, står et nytt venterom for kollektivreisende på Ruten klart før vinterferien.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2017 kl 11:24

RUTEN: – Vi skal ha et møte med Sandnes kommune kommende uke og jeg regner med at ting vil gå raskt etter dette. Jeg kan ikke gå ut og gi noen eksakt dato, men jeg både håper og tror at alt vil være ferdig til vinterferien i februar, sier eiendomssjef Ivar Tønnesen i Rom Eiendom.

Les også: Passasjerene på Ruten tvinges ut i kulden

Dette betyr at kollektivreisende på Ruten igjen kan få muligheten til å søke ly for været og sette seg ned mens de venter på buss og tog. Mangel på venterom etter at NSB i fjor stoppet med manuelt billettsalg har skapt sterke reaksjoner hos mange reisende. I tiden etter at NSB stengte venterommet sitt, har de vært nødt til å ta til takke med et lite overbygg mellom Coffeeberry og det gamle billettkontoret.

Stor frustrasjon

Sandnesposten skrev i desember i fjor om frustrasjon og oppgitthet hos flere kollektivreisende på Ruten. Ingunn Skei Larsen og sønnen Styrk Alexander (5) bor på Bogafjell og er innom Ruten daglig for å bytte buss til jobb og barnehage på Hana.

– Det er ikke alltid rutene klaffer og da blir det gjerne en halvtimes venting. Når været er dårlig er det tøft å måtte stå her, det er vått og ubehagelig, sa Larsen til Sandnesposten.

Wenke Håland, som er daglig leder hos Sandnes Helsekost hadde fått negative tilbakemeldinger fra kunder og mente at mangelen på venterom er dårlig reklame for en by av Sandnes størrelse.

– Jeg forstår godt at folk ikke vil reise kollektivt når forholdene er så dårlige. Som næringsdrivende er jeg også opptatt av at folk skal ha det bra og trives i byen, sa hun.

Må ha vakthold

Ifølge Tønnesen har man jobbet aktivt med å få alle bitene på plass og man venter ennå på svar fra et par aktører før alt er helt klart.
– Det viktigste er at vi får et venterom som er i tråd med det de reisende forventer. Faren er at det blir en varmestue for folk som ikke har noe der å gjøre. Skal vi unngå dette må vi også ha en ordning med vakthold. Dette er noe av det som har skapt utfordringer, sier han og fortsetter:

– Rent praktisk må bygget også bygges om fra billettkontor til et egnet venterom, men dette er ting som er lette å løse.

I tillegg til venterom skal det gamle billettkontoret også nyttes av Nokas, som vil ha en nattsafe her. Dessuten skal det gjøres plass til et større søppelrom for Ruten, det sistnevnte som følge av at det i dag er behov for større areal til dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...