Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Nå må bøndene ta trafikale hensyn

Rundballer kan bli fjernet av Vegvesenet

50 METER: Hovedregelen er at ingenting skal plasseres nærmere enn 50 meter fra fylkes- og riksveier. Dette bildet er tatt langs Riksvei 13, like ved Vatnekrossen i retning Austrått. Foto: Frode Olsen

Statens vegvesen ber bøndene tenke trafikksikkerhet ved lagring av rundballer. Ved feilplassering blir de fjernet på grunneiers bekostning.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2018 kl 19:05

Statens vegvesen går i disse dager ut med en advarsel til bønder og andre som bor langs riks- og fylkesveier. Dersom gjenstander plasseres i strid med lovverket, vil Statens vegvesen fjerne dem. Regningen blir sendt til grunneier.

– Statens vegvesen har en visjon om at ingen skal bli hardt skadd eller drept i trafikken. Et viktig bidrag er å ha det ryddig langs veiene. Rundballer, tilhengere, containere eller annet utstyr er farlig ved en utforkjøring. Lagring lags veiene reguleres av veiloven. Hovedregelen er at det ikke er lov å lagre, bygge eller plassere noe nærmere enn 50 meter fra veikanten til riks- og fylkesveier. Vegvesenet ber bønder flytte rundballer innen 1. juni. Dersom det ikke overholdes, vil Vegvesenet fjerne utstyret for grunneiers egen regning, lyder beskjeden.

Leder for Sandnes Bondelag, Geir Ingve Øglend, forteller at Statens vegvesen hadde samme kampanje i 2017.

– Vi oppfordrer selvsagt bøndene til å tenke seg om ved plassering. Når det er sagt, så er ikke dette noe jeg oppfatter som et stort problem, men vi er interessert i å følge regelverket som til en hver tid er gjeldende. Som bønder får vi ikke gjort så mye mer enn å følge anmodningene. Jeg har hørt om svært få tilfeller hvor rundballer har ført til dårligere sikt eller andre trafikale utfordringer. Noen ganger er det ok for Vegvesenet å plante store busker i rundkjøringene, mens de samtidig ber andre om å ta hensyn til sikt og sikkerhet. Ikke alt er like enkelt å skjønne, men vi noterer anmodningen, og Sandnes Bondelag skal gjøre vårt i sammenhengen, sier Øglend.

NOTERT Leder i Sandnes Bondelag, Geir Ingve Øglend, sier de vil oppfordre bøndene om å følge regelverket.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...