Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Nå må Johan Olav tegne for harde livet

SUPERDUO: Melissa Comito-Aakre er innehaver av blomsterbutikken «Umulig Bukett» i Flintergata. Hun åpnet dørene for Johan Olav Laugaland og hans tegninger. Den kombinasjonen nyter god suksess. Foto: Frode Olsen

Kunstutstillingen til Johan Olav Laugaland gikk over all forventing. Nå har den unge mannen med autisme lange ventelister.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Tirsdag omtalte Sandnesposten Johan Olav Laugaland fra Sandnes. Han lider av autisme, men med god hjelp fra sin mor, Linda, holdt han torsdag sin første kunstutstilling i de lekre lokalene til blomsterforretningen «Umulig Bukett» i Flintergata.

Det var i anledning Verdens autismedag at mor og sønn gjorde alvor av ideen om egen kunstutstilling. Mest av alt for å gjøre gjøre et tiltak som gir samfunnet økt kunnskap om tilstanden, men også for å oppmuntre andre og Johan Olav til å overvinne utfordringer.

Linda Laugaland forteller at det har vært travelt i etterkant av artikkelen.

– Dette har vært aldeles enestående. Jeg har grått og smilt om hverandre. Folk har ringt og sendt oss tekstmeldinger, og i forkant av utstillingen var hele seks bilder forhåndsbestilte. Som du ser er de fleste solgt allerede nå, sier Linda Laugaland like før åpningen.

Det er en snarrådig mor og assistent Johan Olav Laugaland har gleden av. Hun forstod i forkant av utstillingen at noe måtte gjøres med tanke på den heftige etterspørselen etter tegningene.

– Vi laget rett og slett en liste hvor folk skriver seg opp. Her står ønsket motiv, navn og telefonnummer. Mange har skrevet seg opp allerede. Nå har Johan Olav virkelig en jobb foran seg, men det er jo å tegne han elsker aller mest, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODT BESØK: Folk var ikke seine med å kjøpe bilder da utstillingen startet i Flintergata. Foto: Frode Olsen

Hovedpersonen var selvsagt til stede under åpningen.

Musikken fra Kaizers orchestra fungerte utmerket som bakteppe til de moderne tegningene.

– Jeg har gledet meg til i dag, sier Johan Olav Laugaland.

– Ja, det har han virkelig. Da jeg hentet ham i dag visste han veldig godt hva vi skulle, og han smilte da jeg kom, sier Linda Laugaland.

For dem som ønsker, er det fullt mulig å bestille bilder gjennom et besøk i blomsterbutikken.

Bildene skal henge gjennom hele april.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...