Venstre går inn i regjering: Nå melder han seg ut

MELDER SEG UT: Kjell Haavard Thrane Høie er tidligere leder av Sandnes Venstre. Etter at partiet i helgen besluttet å gå i regjering, melder Thrane Høie seg ut av partiet. Foto: Andreas Dirdal Kydland

I helgen gikk Venstre inn i regjering med Høyre og Frp. Nå melder tidligere Venstre-leder Kjell Haavard Thrane Høie seg ut av partiet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Jeg opplever at Venstre har mistet gangsynet - at de har mistet kontakten med prinsippene når de velger å gå inn i regjering med det partiet jeg opplever at kanskje står lengst fra den ideologien, de verdiene og de prinsippene jeg mener at er nødvendig for å ta verden i riktig retning. Nå opplever jeg at Venstre ønsker å gå i en annen retning enn meg for å nå dette målet i fortsettelsen. Da skilles våre veier her, sier Kjell Haavard Thrane Høie.

I helgen ble det klart at Venstre inngår i regjeringssamarbeidet sammen med Høyre og Frp.

Sandnes Venstre-medlem Kjell Haavard Thrane Høie har lenge vært klar på at Venstre inn betyr at han går ut.

Fortsetter som uavhengig

Når Thrane Høie melder seg ut av partiet, må han fortsatt fullføre inneværende valgperiode. Thrane Høie representerer i dag Venstre blant annet som fast møtende representant i bystyret. Der fortsetter han ut perioden som uavhengig representant.

– I kontrakten man som folkevalgt har med sine velgere, mener jeg det inngår at man skal kjempe for det man blir valgt inn på - og ikke være privatpraktiserende. Derfor kommer jeg resten av perioden til å stemme i tråd med Sandnes Venstre sitt program, og jeg kommer ei heller til å melde meg inn i et annet parti. Etter inneværende bystyreperiode er det også slutt for meg i Sandnes-politikken.

Fram til det fortsetter jeg å stemme etter liberale prinsipp i bystyret og utvalg for kultur og oppvekst, sier han.

Var leder

Videre forteller han at han i flere år har vurdert utmeldelse dersom Venstre inngår i regjering sammen med Frp.

– Allerede etter stortingsvalget i 2013 var jeg tydelig på at jeg ville gå ut dersom Venstre skulle ende i samme regjering som Frp. Jeg mener enda at det var fornuftig av Venstre og KrF å inngå en samarbeidsavtale med regjeringen den gang, sier han.

– Min lojalitet ligger uansett hos Sandnes Venstre, som ga meg tilliten det er å være nominert til andreplass på listen og også å være leder i to år. De har vist forståelse for min avgjørelse, og jeg opplever at de ønsker meg velkommen til videre dialog og samarbeid. Lokallaget opplever jeg at står for de verdier og prinsipp og den ideologi jeg selv forfekter. Det er derfor beklagelig at jeg også må gå ut av lokallaget når det er det som gjøres nasjonalt/sentralt jeg reagerer på, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...