Nå ser det sånn ut i gjestehavnen igjen

… men det skal heldigvis bare vare til onsdag

KONTROLLERT: En kontrollert stans av en pumpestasjon i forbindelse med arbeidet med nytt rådhus gjør at det på ny flyter kloakk i indre Vågen. Arbeidet skal være ferdig til onsdag. Foto: Håvard Ovesen

Det flyter av kloakk i Vågen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2017 kl 17:36

UTSLIPP: Det flyter på ny kloakk i Vågen, men denne gangen er det heldigvis snakk om et kontrollert utslipp. Det er utbyggingen av Havneparken og det nye rådhuset som har gjort det nødvendig å stanse en pumpestasjon. Stanset av pumpestasjonen er planlagt å vare tre-fire dager.

– Det hvor det er vedtatt å bygge et rådhus ligger det en pumpeledning. Den vil komme i veien for pelingen. Derfor må ledningen legges midlertidig utenfor rådhustomten, forklarer byggeleder i Sandnes Indre Havn, Jan Olav Djuvsland.

Saken fortsetter under bildet

BRUNT: Slik så vannet i gjestehavnen ut mandag ettermiddag. Foto: Håvard Ovesen

–Grundige forberedelser

Det er i forbindelse med dette arbeidet at pumpen har blitt stengt. Djuvsland presiserer likevel at de har gjort grundige forberedelser på forhånd.

– Vi brukte hele søndagen på å flushe ledningen, slik at når vi tok hull, skulle det ikke være store mengder kloakk som rant ut når vi tok hull på dem, forklarer han.

Rent sjøvann ble pumpet inn fra gjestehavnen og pumpet opp forbi pumpestasjonen på Lura. Dermed har kloakkproppen blitt pumpet forbi neste pumpestasjon. Likevel er det ikke til å komme vekk fra at det flyter litt i gjestehavnen for tiden.

Saken fortsetter under bildet

LENSER: Det har blitt lagt ut lenser for å hindre at ting blir liggende og flyte. Foto: Håvard Ovesen

– Noe vil det altid være. Men vi har godkjenning fra fylkesmannen for denne typen midlertidige driftsstanser. Vi må kappe ledningen to plasser. Dette er en oppgradering, og noe vi gjør for å unngå utilsiktede lekkasjer, men det medfatter dessverre tre dager med ulemper, sier Djuvsland.

– Ikke farlig

Han sier at utslippene ikke er farlige.

– Det er ikke farlig, men det er ikke delikat.

For å begrense omfanget av utslippene har det også blitt lagt ut lenser, men i en video lagt ut på facebookgruppen Båtfolk på Facebook, er det tydelig at lensene sliter med å ta unna alt.

– Lensene er bare en siste barriere. Alle som har jobbet med lenser på sjøen vet at de har utfordringer med å fungere. Det er mest for å samle debris, slik at ting ikke blir liggende og flyte, sier Djuvsland, som alt er tilbake i normalt gjenge igjen på onsdag.

Foto: Håvard Ovesen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...