Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Nå starter ti måneders hardkjør

MARATON: Denne gjengen må legge ned mye arbeid de kommende månedene før EM. Geir Eikeskog, Sølvi Rabben, Egil Ravndal (Gjesdal IL) og Arild Netland gleder seg til mesterskapet. Foto: Frode Olsen

Sandnes idrettslag omsetter for tre millioner kroner i året. Nå har de påtatt seg et arrangement som alene har et budsjett opp mot sju millioner.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2018 kl 20:49

Organisasjonen til Sandnes IL står overfor en syretest. Fredag offentliggjorde klubben og det norske friidrettsforbundet at Sandnes IL blir vertskap for lag-EM i 2019.

Styreleder i Sandnes IL, Arild Netland, blir den med hovedansvaret for å skape vekst på inntektssiden inn mot mesterskapet.

– Jeg har heldigvis noe å slekte på. Da bedehuset på Tonstad trengte penger, sendte de alltid ut min far for å gjøre jobben, humrer Netland.

Stadion skal oppgraderes

Lederen forteller at mye av utgiftene forbundet med mesterskapet ligger i det at idrettslaget påtar seg alle utgifter lagene har med innkvartering og logistikk.

– Det vil komme rundt 750 tilreisende utøvere og lagledere. Vi regner cirka 60 personer fra hvert land. I tillegg regner vi med rundt 40 pressefolk. Klubben har allerede tatt kontakt med to hotellkjeder for et mulig samarbeid, sier Netland.

Sandnes kommune har allerede bidratt med én million kroner. I økonomiplanen for 2019 er det lagt inn rundt 2,5 millioner til oppgradering av Sandnes stadion. Daglig leder Geir Eikeskog forteller at nytt tartandekke koster penger.

– Vi har allerede hatt befaring med den norske representanten for det internasjonale forbundet. Toppdekket må trolig erstattes. Merking av banen må uansett gjøres. Senere i høst skal vi ha ny befaring på områdene. Det vil være gunstig om vi klarer å lage oppvarmingsfasiliteter et sted i nærheten. Da slipper vi eventuelt å frakte utøvere fra Sandneshallen, Gjesdal og andre områder, sier Eikeskog.

Idrettslaget har kun ti måneder på seg i forberedelsene. Det betyr at klubben på mange felt må kanalisere kreftene mot neste års EM. De gjør regning med å engasjere rundt 500 frivillige som skal i aksjon. Sandnes IL har også vært i kontakt med andre friidrettsklubber i distriktet.

– For oss er det viktig at mesterskapet kan bety positive ringvirkninger for flere enn oss. Gjesdal IL og Skjalg har indikert at de vil være med på gjennomføringen. Det blir meg som skal formalisere avtalene med naboklubbene og andre som ønsker å ta del i dette EM, sier Eikeskog til Sandnesposten.

Norge blant opprykksfavorittene

Sett fra et sportslig ståsted befinner Norge seg i nest øverste nivå. Team Ingebrigtsen og de andre norske utøverne skal med andre ord gjøre et forsøk på rykke opp i konkurransen på hjemmebane i Norge.

– Vi vet jo ikke hvilke lag de andre nasjonene kommer til å stille med, men sammen med Hviterussland og Nederland er Norge blant de tre opprykkskandidatene, sier han.

Ledelsen i Sandnes IL frykter ikke at folk skal utebli fra tribunene.

– At Team Ingebrigtsen skal løpe sitt første internasjonale i Sandnes er stort. I tillegg holder mange av utøverne et veldig høyt nivå. Tidsskjemaet for konkurransene er veldig komprimert. Det blir fem timer tut og kjør både lørdag og søndag. Fredag er kvalifiseringsdag, mest trolig med noen finaler i enkelte øvelser. Vi tror på fullt hus begge dagene, sier Eikeskog.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...