Nå tar hun kunsten med seg på låven

GLEDER SEG: Figgjo-kunstner Marta Dortea Sagland Lea gleder seg til å stille ut kunst i Låven på Gramstad. Foto: Erling Eknes/Gjesdalbuen

Figgjo-kunstner Marta 
Dortea Sagland Lea tar i helgen med seg malerier til Låven på Gramstad der hun åpner en utstilling som også i stor grad er inspirert av omgivelsene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

KUNSTUTSTILLING: – Jeg gleder meg stort. Det å få muligheten til stille ut på låven ved inngangen til veien mot Dalsnuten blir inspirerende og gildt. På en måte blir dette også litt som å bevege seg i barndommens rike, det vekker masse gode minner sier Sagland Lea.

Gleden og sorgen i livet

Kunstutstillingen, som åpner på søndag, består av både abstrakte og figurative malerier. Ifølge kunstneren selv er ustillingen inspirert av poesi, natur, mennesker, opplevelser, drømmer og livet selv.

– Jeg har ufattelig stor glede av å skape og maleriene er mitt svar på både gleden og sorgen i livet, sier hun og fortsetter;
– For meg er det viktig å få fram fargespillet, fargetoner og fargeklangen som i et instrument.

Musikalsk innslag

Sagland Lea har på åpningsdagen søndag også fått med seg et musikalsk innslag. Georg Pollestad vil da slå an tonen med poetiske munnspill toner. Pollestad er også kjent som en av de beste munnspillmakerne i verden og han bygger i dag munnspill for mye av verdenseliten.

– Jeg er glad for å få Pollestad med, ikke minst fordi jeg personlig føler et sterkt slektskap mellom toner og det å male kunst, sier hun.
Sagland Lea hadde sin aller første utstilling i 1972, da hun debuterte i Vestlandsutstillingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...