Nå vil han starte bank

NYE TAK: Bjørn Maaseide vil inn i bankmarkedet. Foto: Frode Olsen

Sammen med en tidligere toppsjef i Sandnes Sparebank lukter Bjørn Maaseide på bankmarkedet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2017 kl 11:36

Svein Inge Førland som tidligere var toppsjef for Sandnes sparebank, samarbeider med Bjørn Maaseide i forvaltningsselskapet Kraft Finans. Ifølge Dagens næringsliv har duoen tro på at det finnes marked for en ny bank.

– Vi har sett det som en spennende mulighet å gå inn i en banknisje, sier Maaseide til avisen.

Sammen med Svein Ivar Førland, som sluttet på dagen som toppsjef i Sandnes Sparebank i høsten 2016, vil Maaseide nå bygge opp «en nisjebank».

– Vi tror vi har funnet en nisje der vi kan gjøre en god jobb for kunden og samtidig ha en fornuftig inntjening, sier Førland til DN.

Utover at banken skal rettes inn mot privatmarkedet, ønsker ikke Førland å avsløre for mange detaljer. Det er likevel klart banken ikke kommer til å bli en forbrukslånsbank. Hovedkontoret skal etter planen ligge i Stavanger-regionen.

Oppstart vil trolig skje mot slutten av 2017, eller på starten av 2018. DN skriver at konsesjon fra Finanstilsynet først må på plass. Deretter skal Førland jobbe for å få inn kapital til den nye banken.

– Alt avhenger av hvilke krav Finanstilsynet kommer med, men vi regner med å hente inn rundt 250 millioner kroner i ny egenkapital, sier Førland til DN.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...