Naboer skeptiske til MC-klubb

ØDELEGGELSER: Huset i Daleveien bærer preg av lørdagens brann.

MC-klubben Satudarah har vært lite synlig i Daleveien, men beboerne er likevel skeptisk til å ha dem i nabolaget.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2016 kl 14:34

MC-KLUBB: Etter at det oppstod brann i et hus i Daleveien lørdag ble det også kjent at huset ble brukt av den omstridte MC-klubben Satudarah. Ifølge politiet skal Satudarah ha brukt huset som samlingslokale. Ikke alle i nabolaget har vært klar over at klubben har hatt tilhold i området, og flere føler nå bekymring.

Ikke bråk

En av naboene til bolighuset sier at familien har vært klar over at det har vært brukt av en MC-klubb, men at de ikke har merket noe uvanlig aktivitet.

– Vi har jo sett på draktene at det dreier seg om en MC-klubb, og i tillegg har vi merket at det er mer politiaktivitet i området den siste tiden. Det har imidlertid vært liten aktivitet i boligen, og når vi har truffet på beboere har det vært hyggelige folk, sier naboen som vil være anonym.

Naboen legger imidlertid til at det er bekymring i nabolaget.

– En slik MC-klubb er jo ikke akkurat det man ønsker seg som nabo og det er klart at man gjør seg visse tanker i den forbindelse. Det er et rolig strøk og vi ønsker ikke at det skal oppstå noe bråk.

Arnfinn Pettersen er tidligere sekretær i Rovika velforening. Han bor ikke så langt fra Daleveien og har vært kjent med at folk med bakgrunn i Satudarah kjøpte det omtalte huset tidligere i år.

– Jeg kan vel ikke si at jeg er begeistret. Selv om det så langt ikke har vært noe uro, er vel ikke akkurat dette den type klientell man helst ønsker seg som nabo, sier han.

Stoler på politiet

Ordfører Stanley Wirak er heller ikke begeistret over at Satudahra nå har etablert seg i et boligstrøk, men sier at det er lite kommunen kan gjøre så lenge beboerne forholder seg til bruksområdet og ikke gjør forandringer.

– Jeg regner med at politiet har kontroll og holder miljøet under oppsikt, men jeg liker dette lite, sier han.

Sandnesposten har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med representanter fra Satudarah, uten å lykkes.

Årsakene til brannen lørdag er ennå ikke klar. Ifølge seksjonsleder for etterforskning Bjørn Hermansen ved Sandnes politistasjon holder politiet ennå på med vitneavhør og tekniske undersøkelser.

Uheldig etablering

Satudarah skal være en av to såkalte 1 %-MC-klubber som i dag har tilhold i 
Sandnes.

– I tillegg til Satudarah kjenner vi til at Gremium MC, som tidligere har blitt kastet ut fra lokaler på Dale, i dag har tilhold i Sandnes. Dette er også en klubb som vi følger med på, sier politioverbetjent Børge Øvrebø i Sør-Vest politidistrikt.

Øvrebø mener det er svært uheldig at klubber som Satudarah etablerer seg i boligstrøk, men at kjøpene ofte ikke er ulovlige i seg selv.
– Sammen med kommunene prøver vi å stoppe denne type etableringer eksempelvis gjennom plan og bygningsloven eller rammetillatelse for byggene de flytter inn i. I tilfellet Daleveien er det vanskeligere ettersom det her er snakk om en privat bolig med en privat eier. Boligen er heller ikke utvidet til fellesareal slik politiet kjenner til, sier han.

Ifølge Øvrebø har det vært rolig rundt MC-miljøet i regionen de siste årene. Det er heller ikke noe som tyder på økt rekruttering, men han frykter at det skal oppstå konflikter.

– Dette er MC-klubber med et internasjonalt nettverk der det ofte er besøk fra land der det er stor rivalisering mellom klubbene og mer alvorlig kriminalitet knyttet opp til miljøet. Dette er ting som lett kan få smitteeffekt. Vi vet også at mange av medlemmene ofte er kjente personer i forhold til kriminalitet, sier han.

I tillegg til Satudarah og Gremium MC skal også 1 % klubber som Hells Angels, Bandidos MC, Gypsy Joker MC Norway og Devils Choice MC i dag ha tilhold i regionen.

FAKSIMILE: Sandnesposten tirsdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...