Nådde sin egen konsert med et nødskrik

ANERKJENTE: Pianist Petra Milarovà (t.v) og sopran Clare Wild storkoste seg i Sandnes kunst- og kulturhus. Foto: Frode Olsen

Tirsdagens Operacafé hadde besøk av tre dyktige musikere fra England. Det ble en strabasiøs tur til Norge og Sandnes kulturhus.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2018 kl 22:16

Vertskap for operaforestillingen i Sandnes kunst- og kulturhus var som vanlig Kjartan Thu. Like før han presenterte trioen «The Mercia Ensemble», fortalte han at forestillingen i en periode hang i en tynn tråd.

– De har hatt litt av en reise. Den startet grytidlig natt til tirsdag med veldig glatte veier i England. Da de etter forsinkelser landet på Sola, opplevde de at koffertene med både klær og noter lå i et helt annet land. Heldigvis ordnet alt seg i siste liten, sier Kjartan Thu.

Trioen dannes av den prisbelønte tsjekkiske pianisten Petra Milarovà, Emma Pountney på klarinett og sopran Clare Wild.

– Clare Wild sier hun levde opp til etternavnet da bagasjen ikke kom til Sola, humrer Kjartan Thu i mikrofonen.

Det var ingen villskap over det sopranen leverte i Sandnes kulturhus. Den kritikerroste sopranen, som har gjestet de største operahusene i Storbritania, viste stålkontroll og hadde en særegen fylde og dybde i stemmeregisteret. Emma Pountney på klarinett gjennomførte faktisk deler av sine studier ved Universitetet i Stavanger.

– Jeg skal forsøke meg på litt norsk, men det litt lenge siden jeg har praktisert. Det er uansett herlig å være tilbake i Norge, sier Pountney.

Neste Operacafé i kulturhuset er 10. april. Da gjester den lyriskdramatiske sopranen Christel Elisabeth Smith foajeen. Erling Ragnar Eriksen bistår med sine kunnskaper på klaver. Sopranen har tidligere gjestet Sandnes ved flere anledninger, og stilte sporty opp for en syk Hanne Krogh da hun måtte melde forfall til juleforestillingen i Lura kirke den 20. desember 2017.

Vårens program avsluttes med besøk av tenor Ole Morten Velde fra Karmøy. Han gjestet Sandnes for kort tid siden med deltakelse i operagallaen 2018. Neste sjanse til å oppleve den karismatiske sangeren er 8. mai klokken 19.00.

Operacafé i foajeen har i år fått støtte av Opera Rogaland. Organisasjonen uttalte nylig at de er blitt avsett med mindre midler enn de hadde håpet fra regjeringshold, men om den støtten skulle forsvinne, så lover avtroppende kulturhussjef, Ander Netland, at tilbudet fortsetter.

– Klart vi skal fortsette med Operacafé, sier Netland.

KOMMER: Christel Elisabeth Smith skal synge i kulturhuset den 10. april. Her under julekonserten i Lura kirke da hun steppet inn for en syk Hanne Krogh på svært kort varsel. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...