Leserbrev: Når EU driver tjuvfiske på snøkrabbe

EØS: Uavhengig bystyremedlem og medlem av Demokratene i Norge, Pål Andor Østvold, tar til orde for å melde Norge ut av EØS. Foto: Håvard Ovesen

Uavhengig bystyrerepresentant og medlem av Demokratene i Norge, Pål Andor Østvold, tar i dette leserinnlegget til orde for at Norge bør melde seg ut av EØS og Schengen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Hva er det som rører seg i hodet på EUs fiskerikommisær Karmenu Vella fra Malta som gir fiskefartøy fra EU-land tillatelse til å tjuvfiske snøkrabbe i vernesonen utenfor Svalbard?
Som EØS-medlem er vi lakeier av systemet, selv om vi enda har suverenitet på noe i Norge. Til tross for at Per Sandberg som leder av Fremskrittspartiets programkomité har satt noen spørsmålstegn ved EØS-avtalen, er han fremdeles EØS-tilhenger, noe som ikke er spesielt heldig for Norge og landets ressurser i denne forbindelsen.

Per Sandberg (FrP) har lenge gått rundt og skiftet mening etter hvilken retning den politiske vinden blåser, og det merkes i helgarderingene som partiet han representerer gjør her. Den ene kommer og sier at de er for EØS men mot EU, mens vi i realiteten er 95% i EU fordi vi nettopp har akseptert alle EU direktivene, ja vi er faktisk det landet innen hele EU systemet som har akseptert mest direktiver! Og vi er liksom utenfor EU.

Når EU plutselig ser for seg at de har rett på det som er på bunnen av Svalbardsonen, men ikke det som er i sjøen, så er vi med engang ute på «grunt vann», da har EU tatt seg til rette, og hva sier det ikke om mentaliteten til EU-systemet når de kan finne på å lage egne regler eller egen forståelse på lovteksten rundt dette? Er de underskrevne avtalene i EØS systemet så dårlig forfattet at de er åpne for egen tolkning?

Hva sier det om Norges forsvar mot slike tolkninger? Hvorfor ble ikke dette sjekket ut ved embetsmannskontakt mellom Norge og EU-systemet gjennom EØS-systemet vårt?

Kan vi fremover forvente at et aggressivt EU jobber hardt for å tyde avgjorte kontrakter til sin fordel, eller for å vise til at EØS-avtalen i bunn og grunn bare er et juksenavn, for å tekkes Norges befolknings tro på at vi ikke er medlemmer i EU? Og hvis så er tilfelle kan man lure på om at dette er et mer tydelig resultat for å demme opp for Brexit-situasjonen?

Uansett er dette så urovekkende at det gir grunn til større mistanke og mer kontroll over hva Ap-H-FrP-KrF og Venstre solgte ut landet på i 1992 til 1994. Ikke bare fortsetter denne grupperingen med høyrepartier, ja Ap ble høyreparti når de signerte EØS-avtalen og har oppført seg som høyreparti i all ettertid! Men de har også sikret at stortinget har holdt oss innen EØS-systemet fordi de er sterke nok og fordi de har gitt inntrykk av at det er to forskjellige politiske retninger på stortinget. Nå vet jo vi at det ikke er tilfellet, det er en majoritet av ja til EU-partier som holder nei-siden som gissel, selv om nei-siden sa nei til EU. Og det kan bare forandres på ved at folk innser realitetene og stemmer Demokratene i Norge og de Demokratene samarbeider med. Et klart sentrumsalternativ er det som skal til for å rydde opp i stortinget og dets diktatoriske hold over det norske folket.

Når vi så kommer tilbake til tjuvfisket i ved Svalbard der det er gitt tillatelse fra EU om å fiske snøkrabber, hva annet er det gitt tillatelse til og hvem andre jatter med den norske befolkningen for å liksom vise at det er tiltak og motstand i dem, ja, for dette er jo et stort lureri som vi endelig kan fikse på til stortingsvalget i år.

Den eneste løsningen på dette er ikke bare å frigjøre seg fra EØS-systemet med Schengen og det som følger med, men også passe på at det velges inn nye partier og politikere som har Norge først som sin ideologiske plattform, ikke dem som mener at de er «For rike flest, men EU først»! Demokratene i Norge handler lokalt, tenker nasjonalt og vil ha Norge først!»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...