Nedtelling for Sommarrevyen

SOMMARREVY: Torsdag er det premie på den femte sommarrevyen. Bak frå venstre Tore Lie, Øyvind Angeltveit og Trond Hansen. Framme frå venstre May-Lis Stangeland, Sølv i Håland og Tone Salomonsen. Petter Aagaard hadde ikkje landa då biletet blei tatt. Foto: Borghild Gudmestad

Sommarevyen har øvd på revyen «For et sirkus» heile pinsehelga. Torsdag blir det «sirkus» i sirkusteltet.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Torsdag blir det liv og røre i sirkusteltet på Ruten. Sommarrevyen satsar for femte året på rad. Billettar til fyrste revyhelg er stort sett utselde. Erfaringa er at sandnesgauken som regel er treig til å få tak i billett, men gjengen satsar på at det går bra i år også.

Heiagjeng

– Er revyen komen for å bli?

– Ja, det ser slik ut. Det går som regel i pluss nå, seier revygeneral Tore Lie.

Han opplever elles at publikum heiar på dei når dei er til stades.

– Publikum klappar og ler. Me har litt fans!

Innhaldet i revyen skal vera for alle, og ikkje berre vera lokalt.

– Det blir også litt internasjonal storpolitikk, røper Trond Hansen.

Øyvind Angeltveit, Trond Hansen og Tore Lie står for tekstar og musikk.

Den erfarne revyartisten Øyvind Angeltveit kjem ofte til Sandnes i revysamanheng.

– Ja, eg har vore mykje i Sandnes. Det er andre gong med Sommarrevyen. Eg har også vore med i Lurarevyen. Det er høg trivselsfaktor her, seier Angeltveit.

Allsidig snikkar

Lie har også tydeleg vist eit anna talent. Sølvi Håland forklarer:

– Tore har snikra alt som er på scenen. Det er utruleg. Han er audmjuk og gjer ikkje noko ut av det. Men det er heilt imponerande, slår ho fast.

Inne i teltet har Lia snikra saman alt av rekvisittar sjølv. Orkesteret får plass på balkong over scena. Det er dei same musikarane som tidlegare.

Nytt tilskot

Tone Salomonsen er nytt tilskot i revygjengen. Ho har lang fartstid som songar.

– Eg blei spurt om å vera med. Det verka kjempekjekt. Eg elskar å syngja og stå på scenen, fortel ho.

Med sirkusteltet på blir det også plass til fleire blant publikum. Rundt 750 personar er det plass til i teltet.

– Det blir meir eksklusivt og hevar standarden. Det blir ein heilkveld, understrekar Lie.

Endeleg Ruten

Nå skal dei altså henga på Ruten framover, noko verken Sølvi Håland eller May-Lis Stangeland gjorde så mykje i ungdommen.

– Nei, eg fekk ikkje lov til det. Eg lydde mor og far. Men nå får eg endeleg vera her! ler Stangeland.

Sølvi Håland røper at ho ikkje alltid gjorde som mor og far sa. Det hende ho tok turen til Ruten. Nå håper ho og dei andre at mange likevel tar turen på Ruten for å få med seg årets sommarrevy frå ein erfaren revygjeng.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...