Sandnesposten A/S

Nekter å gi opp kampen for grøntområde

KJEMPER: Kurt Idland er fremdeles aktiv i kampen mot boligutbygging på Sandved. Her forklarer han medlemmene i Utvalget for byutvikling om innbyggernes synspunkt tilbake i august 2017. Foto: Frode Olsen

Sommeren 2017 vedtok kommunen at de skal bygge boliger i et grøntområde på Sandved. Halvannet år etter kjemper fremdeles motstanderne mot planene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2019 kl 15:55

For å finansiere deler av kommunens kostnad i forbindelse med at de har lagt høyspentledninger ned i jorden på Sandved, ønsker Sandnes tomteselskap KF og kommunen å bygge boliger som skal selges.

Les også: Ramaskrik på Sandved

Problemet er at området er et yndet friareal, og over 50 beboere møtte fram da Utvalget for byutvikling var på befaring tilbake i august 2017. Den gang ga de tydelig beskjed hva de mente om kommunens planer, og motstandskampen er fremdeles pågående.

Klagen på vedtaket kommunen fattet, ble som normalt i klagesaker sendt til Fylkesmannen. De hadde noen innsigelser mot kommunens planer, og innsigelsen fra Fylkesmannen ble trukket da kommunen reduserte antallet planlagte boliger, noe som skal føre til at den sentrale delen av grøntdraget ved siden av Gand kirke blir inngrepsfri.

– I denne saken mener vi det er veldig mange momenter å sette fingeren på. Vi mener reguleringsvedtaket er ugyldig. Derfor har vi sendt søksmålsvarsel til Fylkesmannen etter tvistelovens paragraf fem. Vi har også sendt begjæring om oppsettende virkning til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, sier Arne Sæther på vegne av motstanderne av utbyggingen.

Sæther forteller at deres advokat i saken, Trym Landa, ikke har fått tilbakemelding på begjæringen, og stiller seg undrende til dette. Når det gjelder varselet om søksmål, bekrefter Kommunaldepartementet at de har mottatt en kopi, lik den Fylkesmannen har fått.

– Normal saksbehandling i slike saker er at Fylkesmannen skal foreta en vurdering av søknaden og sende en anbefaling til departementet om saken bør utredes videre eller ei , sier rådgiver Kristell K. Herland i departementet.

Det er rådgiver Svein Asle Wiik som behandler saken hos Fylkesmannen. Han forteller at Fylkesmannen svarte på varselet om søksmål i forrige uke. I tilsvaret begrunnes argumentene for opprettholdelse av vedtaket.

– Vi forstår det slik at klagernes advokat har rettet en særskilt henvendelse til departementet i forbindelse med krav om oppsettende virkning, selv om departementet har bedt Fylkesmannen om å besvare omgjøringsbegjæringen. Fylkesmannen er kommet til at det ikke er grunnlag for omgjøring og fastholder vedtaket, sier konklusjonen i svaret.

Det betyr at saken om den planlagte boligutviklingen på Sandved kan ende opp som en tvistesak i rettssystemet.

Under formannskapet mandag informerte rådmann Bodil Sivertsen medlemmene om hvordan saken står og hva som er kommet av innspill til administrasjonen i løpet av de siste ukene.

Ingen av politikerne i formannskapet valgte å kommentere saken ved denne anledning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...