Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Nesten 2.400 helt uten jobb i Sandnes

LEDIGE: 5,7 prosent av arbeidsstyrken i Sandnes sto i januar helt uten arbeid. Foto: Arkiv

Arbeidsledigheten i Sandnes vokste litt fra desember til januar. For Rogaland som helhet viser ferske tall fra NAV at ledigheten er høy, men holder seg relativt stabil.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2017 kl 10:44

I januar var 12.779 arbeidsføre rogalendinger helt uten jobb i januar. Av disse kom 2.395 fra Sandnes, det vil si 5,6 prosent av arbeidsstyrken i kommunen. I tillegg kommer de 393 personene som er engasjert i forskjellige tiltak fra NAV. Det viser NAVs statistikk for januar. I desember var det 2.257, eller 5,4 prosent som var helt uten arbeid.

Prosentvis har Sandnes nå fylkets tredje høyeste ledighet. Kun Sola og Egersund, med sine 6 prosent ledige, har høyere arbeidsledighet. Alle tre kommunene ligger godt over fylkessnittet, som er på 4,9 prosent. NAV-direktør Truls Nordahl ser likevel enkelte lyspunkter i situasjonen.

– Selv om arbeidsledigheten er høy, ser vi noen tegn til bedring. Antallet varsler om permitteringer og oppsigelser er langt lavere i januar enn de siste månedene før årsskiftetn. Samtidig ser vi at tallet på ledige stillinger i januar er langt høyere enn for ett år siden. Men selv om antallet ledige stillinger øker, er det per i dag ikke nok jobber til alle de som trenger jobb i Rogaland. Derfor vil det være viktig for hver enkelt å holde alle muligheter for arbeid åpne, sier Nordahl i en pressemelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...